sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pöllöilyä!

Tässä on viimeajat oltu kovin eläimellisiä mammuttilassa!

Tyttärelle tein päiväkoti-tätinä harjoittelua varten "työtunikan", saattaa näitä tunikoita tulla jatkossakin...
Aloitin helpolla kokeilulla ja aplikoin pöllön oksalla, kaikki aplikointikankaat on fleeseä, joiden taustalle silitin tukikankaan:


Tunikan kangas on vuosia odotellut kaapissa vuoroaan, hivenen liukaspintainen tiivis neuloskangas. Kaavan muokkasin vanhassa lehdessä olleesta mekosta. Fleesetkin kaapista löytyneitä ja jopa vinonauhaa pöllön väreissä löytyi hyllystä. Aika kiva ja varmaan lasten huomion saava tunikasta tuli, melkein teki itsellekkin mieli tehdä... Monta erilaista kuviota olis jo valmiiksi mielessä, kunhan saisi aloitettua tehdä, mutta sitä ennen täytyy löytää kaupasta kaksipuoleista silityskangasta, varsinkin pienet kankaiset kuviot on niin paljon helpompi ja siistimpi laittaa sillä paikoilleen.


Ja Henkalle neuloin puuvillasekoitelangasta (ei kutita herkkä Henkkaa) liivin virkatulla pöllöllä:


Tämän malli muodostui tehdessä, perusliivihän tämä periaatteessa. Olin lähdössä inhottavaam tutkimukseen sairaalaan ja tarvitsin matkalle ja siellä odottteluun neulottavaa, ei niin paljon hermostuta, kun on neule mukana. Edellisenä iltana loin silmukat resoriin ja sillä reissulla hyvän matkaa työ etenikin. Vaaleansiniset raidat tein niin, että ensin neuloin kerroksen oikeaa ja sitten vasta nurjan kerroksen, näin tulee siistimmät nurjat raidat mun mielestä. Pöllöön katsoin  aluksi ohjetta, mutta jossain meni metsään ohjeenluku ja jatkoin ilman ohjetta, onhan se aika pöllö pöllö, vai mitä! Lankaa kului kaikkiaan n. 200 ja 130 senttiseksi liiviä tarkoitin. Laitoin liivin viimeviikolla postilla Henkalle menemään, kun ensimmäiset koulukuvaukset Henkalla on tulevala viikolla. Jos vaikka poika pöllöilisi kouluvassa!


Loppukesän ehdottomia "herkkuja" katsella pihalla on kärpässienet, meillä on oikein hurmaavia sieniä kasvanut joka kesä. Vaan tänäkesänä on ollut niin kuivaa, että jo ehdin huolestua, tulee pikkukärpässieniä ollenkaan. Elokuun viimeisenä päivänä vasta oli ensimmäiset punaiset pikkuiset lakit näkyvissä ja hetihän kameran kanssa piti mennä niitä ihailemaan. Muuten, ei ole syötäviä sieniä täällä metsässäkään lähes ollenkaan. Toivottavasti vielä ehtii edes suppikset kasvaa...


Koso-täti kyseli edellisen bloggauksen kommenteissa, huovutettijen tossujen kokoa ennen pesua.
Otin kuvan tossuista sekä että, sellainen kolmannes ainakin koosta lähtee huopuessa. Toivottavasti tästä on apua...Noin on pöllöilyt, seuraavaksi vaihdetaan eläinlajia...

Aurinkoista syysviikkoa!

9 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Onpa suloisia pöllövaatteita!

MariJ kirjoitti...

Eipäs yhtään pöllömpiä valmiita käsitöitä! :)

Virpi kirjoitti...

Niin on nättejä tunika kuin liivikin, pöllöt paikallaan :)

kosotäti kirjoitti...

Melkein tekis mieli käyvä kirkumaan, ihastuksesta sillä toi pöllötunika on upeinta mitä oon nähny, tollasen haluun. Varmasti lapset tykkää kun tädin mekossa on ilonen pöllö:)
Ihana on tuo liivikin pöllöineen.
Kiitos tossun kuvasta autto kovasti, uskallan joskus kokkeilla.

Marjut kirjoitti...

Aivan ihana työtunika; varmasti lapset ihastuvat siihen.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat pöllöjutut! Tunika aivan mahtava! :)

Rantapuikko kirjoitti...

Ihana tuo pöllötunika =))

Hepsi kirjoitti...

Ihania molemmat pöllöjutut!