sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Puputusta!

Viikko sitten aloitin tän syksyn "elukkabloggaukset" ja nyt on puput vuorossa:


Ystävättarelle olen jo muutaman vuoden tehnyt huovutettuja puputossuja ja saatuani viestin, että oli taas luopunut pupuistaan ja kaipasi uusia, päätin pistää pupulauman puikoille, saa sitten valita mieleisensä puput. Kaikissa lankana Pirtin Kehräämön hahtuvalanka ja koko n. 38-39. Koska samakin lanka erivärisenä huopuu erilailla, tuli tossuista vähän erikokoisia samasta silmukka- ja kerosmäärästä riippumatta. Naamoja tikuttelin neulahuovuttamalla ja huomasin juuri kuvaa katsoessa, että olen unohtanut häntätupsut ommella pupuille (huovutetut pallot), eikä muuten ole ensimmäinen unohdus viimeaikoina, päinvastoin unohtunut kaikenlaista kaikenlaisista asioista... Nämä tossut ei Sukkasatoon kelpaa, tehty elokuussa.

Mutta nämä tossut kävin perunalaariin kärräämässä. Toisen viikon sukkasatoni oli 3 paria huovutettuja tossuja ja nuo punavalkoiset villasukat. Tossujen tiedot samat kuin puputossuissa, koot 38-40. Perusvillasukat ainaoikein kantapäällä kokoa 39. Kuvaustrekvisiitaksi mukaan pääsi hahtuvasta virkatut ja huovutetut nalle-patalaput:


Huovutetut lapaset Pirtin hahtuvalangasta kuvasin puputossujen kanssa samalla reissulla ja niin väritys on sammaleinen, että kertaalleen luulin hukanneeni ne, kun en sammaleesta erottanut, vaikka istuin vieressä! 


Aurinkovärjäyksen tuotoksia ompelin tyynyiksi. Näissä väritys on niin ruskainen, ettei enempää vois toivoa. Pari palaa ruskaa päätyi olkkariin syksyä tekemään. Näiden värjäyshistoria on erilainen kuin muulloin. Olin sekoittamassa ruskaväritystä ja tiputeltua väritipat pastaan ja alettuani sekoittaa niitä väritys värin pinta oli herkullisen monivärinen, joten sekoitus seis ja varovasti yritin siirtää väriä enempää sekoittumatta pensselillä kankaalle. Aika Osaan näin tehtyjä kankaita laitoin vielä vaahteran lehtiä päälle, osan (näissä tyynyissä taustapuoli) jätin sinälleen. Kivoja kuvioita ja värejä syntyi näinkin.

Tyynyt tikkasin yhteen vanhasta fleesehuovasta leikattuihin paloihin "epämääräisin" ruudukoin oranssilla langalla. Kuvassa ei väritys ja tikkaus tietenkään näytä yhtä hyvältä kuin luonnossa...
Mutta tässä on ehdottomat lempityynyni!


Hyvää syysviikkoa!

16 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Voi että, onpas mahtavat ruskatyynyt sinulla! :D Ja tosi suloisia nuo puputossut!

Virpi kirjoitti...

Onpas valmistunut paljon söpöjä puputossuja :)

Kisulit kirjoitti...

Millasella vauhdilla täällä syntyykään käpälänlämmittimiä!! Suloisia puputossuja. :D

Inkeri kirjoitti...

Onpa sulla ollut puputehdas!

intsu kirjoitti...

Kyllä sinä sitten ehdit ahkerin käsin tekemään vaikka mitä! Aivan hurmaavan ihana pupulauma.Kivoja muutkin huovutukset.Ja nuo tyynyt on hienot. Mielenkiintoinen tekotapakin.

Sude kirjoitti...

Mukavan näköisiä nämä sinun tossusi, talvella oikeinkin tarpeellisia kylmillä lattioilla kulkeville. Erikoisia ja hienoja nuo tyynytkin. Empä ole ennen tuommoisia nähnyt.

kosotäti kirjoitti...

Ompa ihania pupusia, ja noi tyynyt on sitten UPEITA,
Mukavaa syksyä siullekkin:)

KristiinaS kirjoitti...

Upeita, hienoja kuvia oli monessa postauksessa. Kilpailukuva on huikea.
Söpöjä neuleita ja huovutuksia yms. yms.
Kiitos vielä keväällä saadusta pullopussista, se on ollu ahkerassa käytössä ja hyvin toiminut.
Syys koitti nyt mullekin kun saarikausi päättyi.

Neule-Kirppu kirjoitti...

Veikeitä pupusia:)Hyvää syksyä sinullekin!

Marjut kirjoitti...

Hauskoja puputossuja ja tyynyt ovat kerrassaan ihastuttavia:)

Siskohanne kirjoitti...

Upeat nuo tyynyt ja tosi kivoja pupu-tossuja!

santra kirjoitti...

Jopa on söpöjä pupuja pumpsahtanut puikoiolta!

Sartsa kirjoitti...

Kauniita juttuja ja hienot kuvat.

Rantapuikko kirjoitti...

Söpöt nuo puputossukat. Ihanat nuo tyynyt =))

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kivoista kommenteistanne!

Hepsi kirjoitti...

Siis aivan ihania puputossuja ja vallan hurmaavat tyynyt!