keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Omituisia otuksia ja muuta mukavaa!

Kaikenlaista muuta puuhaa ollut mammuttilassa ja bloggaukset jääneet väliin. Viimeviikolla Hellulla ja Henkalla oli syysloma ja mammuttilassa viettiin mummila-elämää. 

Henkka suostui dino-hatun malliksi:


Hatun neuloin Pirtin Kehräämön hahtuvasta ja malli on oma. Visio hatusta oli päässä ja tehdessä malli muotoutui tälläiseksi. Se täytyy hatusta sanoa, että ainakin Henkan päähän istui todella hyvin! 


Henkka ainakin tykkäsi hatusta kovasti, tosin tuli ehdotusta yhdistää kaulaliina suoraan hattuun. Antoipa Henkka tästä tarkat ohjeetkin...

Koska lapsilla ei voi olla liikaa hattuja, ompelin Henkalle fleesestä alkusyksyyn sopivan dino-hatun ja Hellulle puolestaan vastaavan Hello Kitty-hatun. Onnistuivat hyvin kooltaan ja mallilta ja piti ne kuvata ja blogatakkin, vaan eipä me muistettu ja ehditty, oli niin kiireinen viikko...


Henkka oli myös mallina tädilleen neulomassani tuubi-huivissa:


Ihanan pehmeää villaa ja alpakkaa tekokuidulla täydennettynä. Helmineuletta, kahteen kertaan menee kaulan ympäri ja laitoin napit, joilla huivin saa tuubiksi. Napit tuo kivaa vaihtelua tuubiin ja voihan tuota sitten käyttää myös huivina, jos tuubeilu kyllästyttää...


Onnetar oli suotuisa Inkerin blogin arpajaisissa ja voitin Kauneimmat Neulemallit kirjan.
Olen niin onnellinen tästä kirjavoitosta, koska tuota kirjaa olen monenmonta kertaa lainannut kirjastosta ja silloin useaan työhön sieltä mallineuleen löytänyt. Nyt on kirja aina saatavilla, kun mallineuletta kaipaa! Kiitokset!



Vanhoista farkuista ompelemia kasseja olen blogissakin vuosien varrella esitellyt useampiakin. Nyt tuli akuutti käsilaukkua hivenen isomman farkkuolkalaukun tarve, vanhasta olkalaukusta kun vetoketju hajosi ja olen siihen vähän lisätilaakin kaivannut ("normaali! käsilaukkuvarustuksen lisäksi pitäisi mukavasti mahtua vissypullo ja tietenkin kutimus). Pöllöjä kun vähän sinne ja tänne on tullut tehtyä, niinpä laukunkin toiselle puolen kokeilin pöllön aplikoida, aika pöllöltähän tuo näyttää... Sisällä laukun vuorissa on iso vetoketjutasku ja toisessa sivussa tasku kännykälle ja tietenkin laukku suljetaan vetoketjulla. Ihan passeliksi laukuksi käyttössä on tämä jo ehtinyt osoittautua.

Alkaa käydä lokakuu vähiin ja pian siirrytään marraskuun puolelle. Kyllä aika vaan kiitää nopeaan tahtiin, Jouluunkaan ei enää ole kuin hetki...

Hyviä syyspäiviä!

10 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Ihana dinohattu:) Eikä ollenkaan pöllömpi laukku.

KristiinaS kirjoitti...

Paljon olet aikaiseksi saanut vaikka välissä on ollu mummoiluakin.
Hieno dinohattu, näyttää painavalta mutta ilmeisesti ei ole.
Farkkukassi on kiva, vaikk en ite tykkää olkalaukuista.

kosotäti kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia, mistähän aloittas kehumisen, no tietysti tuosta pöllölaukusta, pöllöhullu kun olen, laukku on älyttömän upea.
Tuo dinohattu on hauska, ja varmasti pienen pojan mieleen, kaunis on huivikin ja kuva Henkasta huivin sisällä nostatti naurun pyrähdyksen:))
Niin ja onnea voitosta ja mukavaa marraskuuta kun se saapuu:))

margsan kirjoitti...

Mainioita ja persoonallisia molemmat!

satunNainen Paula kirjoitti...

Ihan mahtava dinosaurus!!
*
Haasteentynkää pukkaisi blogistani, käy kurkkaamassa! :o)

Sartsa kirjoitti...

Laukku on tosi hieno!!
Hattu taas on kuin pala stegosauruksen häntää. :)

Susu kirjoitti...

Dinohattu on ihan mieletön! Oon kyllä kade sun huovutustaidoista ku ittellä kaikki huopajutut menee aina mönkään...

Pöllökassi on kiva ja toi mallineulekirja mullakin ahkerassa käytössä.

Rantapuikko kirjoitti...

Jo on ihanan söpö dinohattu. Eipä ole ihme, että Henkka tykkää siitä =))
Minullakin on tuo kirja, sitä on monesti tarvittu...
Aivan ihanan kaunis on myös tuo kassi ja lämpöiseltä näyttää myös tuubihuivi =))

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset ihanista kommenteistanne!
Kristiina: Mielessäni oli, että häntäosa hatusta valuisi niskaan, vaan tuo on niin tiivistä, mutta kevyttä, että muoto ei muuttunut miksikään päässä.

Hepsi kirjoitti...

Valloittava dinohattu ja upea pöllökassi!