keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Krokotiilillä virkattu huivi!

Krokotiilivirkkausta on mieli pitkään tehnyt kokeilla ja kun alkuvuosi on mennyt erilaisten "ei niin vakavien" neuleiden ja virkkausten kanssa, niin uuden tekniikan opettelu sopii hyvin joukkoon:


Hitaana hämäläisena tulen jälkijunassa blogistanian suosikkien kanssa ja krokotiilivirkkauksenkin hittibuumi lie mennyt ohi... En laita linkkejä, katsoin mallia ja ohjeita monista paikoista ja jos joku kiinnostuu, niin googlettamalla "krokotiilivirkkaus" löytyy ohjeita ja ideoita. Tässä tyylissä virkkauskoukku pitäisi olla reippaasti isompi suhteessa lankaa, kuin normaalissa virkkauksessa. Tässäkin olisi saanut vielä isompi olla, joten pikkusia muokkauksia jouduin tekemään perusohjeeseen, eli pikkusen reikäisemmäksi muutin.

Ensimmäiseksi krokotiilivirkkaustyökseni valitsin kolmiohuivin, langaksi Pirtin kehräämön liukuvärjätyn kaksisäikeisen karstavillan ja 3,5 mm koukun. Virkkaus aloitetaan alhaalta ja työ levenee ylöspäin mentäessä. Tähän pikkuiseen hartia/olkapää huiviin meni 250 g lankaa, eli noin kolme kertaa enemmän kuin samankokoiseen huiviin muuten. Painavuuden ja paksuuden takia isoa huivia en tällä tekniikalla tee. Tälläinen pieni huivi kuitenkin vaikuttaa mukavalta käyttääkkin ja varmasti pitää hartiat ja niskan lämpimänä.


Ihastuin "krokotteluun" ja varoa pitää, etten jää koukkuun... Toinenkin krokotyö on nimittäin valmistumassa (toivottavasti) kähipäivinä. Olin toistaviikkoa aika kipeänä ja käsityötkin hitaalla ja vävyn villatakki valmistui juuri ennen sitä, mutta kuvaamista en jaksanut tehdä ja takki kulki jo vävylle ja kuulemma oli sopiva. Hoidetaan kuvaus, kun seuraavaksi tuleevat tänne. Itse olin takin näköön kyllä tyytyväinen. Muutakin valmistunutta odottaa kuvaan pääsyä.


Kuvista näkyykin lumitilanteemme tai siis lumen puuttuminen. Saapa nähdä, oliko talvi jo tässä...
Hiihtolomaviikko menossa, mutta eipä talvitouhuihin ole mahdollisuuksia. Paikoin nurmikolla on heleänvihreitä laikkuja, ihan kuin oltaisiin jo huhtikuussa.

Hyvää viikonjatkoa!


15 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Tulipa nätti huivi. Tuo krokoilu onkin kivaa puuhaa :)

Heleena kirjoitti...

Ihana kuva tytöstä ja tytön huivista, sopivat toisilleen täydellisesti.
Opettelin joku vuosi sitten krokon teon, mutta siihen tilkkuun se jäi...

DayDreamer kirjoitti...

Ihana huivi! Tuollainen virkkausmalli ei mulle olekaan tuttu. Täytyy varmaan lähteä etsimään ja kokeilla itsekkin, sen verran kivalta näyttää.

Susu kirjoitti...

Hieno on! Minäkin olen vähän krokoilua harjoitellut, mutta ohuesta ja keveästä mohairista. "Suomuja" on jo ainakin kolme kerrosta ja koukku häviksissä.
Meidän porukat kertoi et Atussa kukkii Bellikset nurmikolla ja koivuissa on isot silmut. Toivottavasti sentään vielä saadaan lunta!

margsan kirjoitti...

Jännittävän näköistä pintaa!!!Kaunis myöskin tuo liukuväri!!

kosotäti kirjoitti...

Ompa hauska pinta tässä ihanan sinisessä huivissa.

Marjut kirjoitti...

Kaunis huivi ja krokotyyli sopii siihen hyvin. Minähän olen aina trendeissä kovasti jäljessä enkä ole ehtinyt vielä edes ajatella krokovirkkauksen opettelua.

Tuija kirjoitti...

Ihanan elävä pinta. Oliko tätä kuinka vaikea virkata? Mietin, että riittäisiköhän oma kärsivällsyys opetteluun :)

Piiku kirjoitti...

Hieno! Pitäiskö kokeilla?
Mihinkäs me lunta enää tarvittaisiin, päiväkin on pidentynyt - eiku kevättä vaan!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis huivi! Minulla on vielä tuokin malli opettelematta. =)

Tii kirjoitti...

Hiano huivi, sopis mun varkkuje kans tosi hyvi ;)

Zelda kirjoitti...

Miten upea siitä tulikaan!

Sartsa kirjoitti...

Toi krokotiilin "nahka" on kyllä kaunista pintaa.

Rantapuikko kirjoitti...

Kaunis huivi =))

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Tuija; Nopeasti tuon oppii ja tosissaan on helppoa kuin mikä, joskin pitkään tehtynä saattaa alkaa kyllästyttää.