keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Villatakki talven pakkasiin, tosin pakkaset tais loppua!

Tämä takki sai alkunsa, niillä tammikuun pakkasilla ja tarkoitus oli, että takki lämmittäisi vävyä helmikuun pakkasilla. No, takki valmistui kyllä sopivasti helmikuun alussa, mutta pakkaset loppui samantien. Tosin tämä on toinen versio takista, Énsimmäisen tein yli puolen välin ja jotenkin neuletuntuma kuvioneuleella tuntui tönköltä ja päädyin purkamaan takin aloituksen.

Tähän toiseen versioon sen sijaan olen tyytyväinen:


Takki on neulottu Pirtin Kehräämön hahtuvalangasta ja 5 mm puikoilla. Oikea väri langassa on tummanvihreä, kuvissa väri muuttui harmahtavaksi ja raitaväri on oliivinvihreä. Lankoja meni yhteensä 950g ja aika tarkalle lankojen riittävyys meni, pienet nyssykät vain jäi. Ohjetta ei ollut, oman suunnittelun tuotosta.  Aloitin takin ylhäältä ja neuloin saumattomasti alas. Etu- ja takakappaleiden väliin neuloin resorineulosta muutaman raidan ja tokihan tasku takissa olla pitää.


Yllättäin ei omasta nappilaatikosta sopivia löytynyt, onneksi, kaupasta nimittäin löytyi ihanat oliivin- ja tummanvihreän väriset (kuvissa väri muuttui, mutta luonnossa värit ovat takin värien kanssa samat) kiekurakuvioiset napit.  Takkia sovitettiin siinä vaiheessa, kun kaarroke oli valmis ja kappaleet erotettu, sitten alkoi jännittää takin sopivuus valmistumisen lähestyessä... Valmiin takin pyöräytin pesukoneessa sen etikkahuuhtelun kera ja muotoilin kuivumaan. Kivasti pesu tasoitti ja pehmensi pintaa. Kuten kuvista näkyykin, takista tuli sopiva ja taisi vävykin tykätä takista ja takki lämmittää ihanaa vävyäni!


Tänään pääsin pingoittamaan valmistuneen neuleen, jota innoissani viimeisen viikon neuloin...
Palataan siihen seuraavaksi kuvien kera.
Hyvää viikonjatkoa!

12 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kiva perustakki. Sulla on onnea siinä, että on kenelle neuloa. Mun poika on aika kranttu etten viitsi sille tehdä.
Korkovirkkauksen on hienoja ja se nalle on taas ihan huippuhieno. Vielä sinne tarhaan mahtuu monen monta sun tekemää eläintä.

MariJ kirjoitti...

Miesten neuleet ovat harvoin ihailemisen arvoisia, mutta tässä on niin mukavia yksityiskohtia, että täytyy ihan kehua. :) Tykkään tuosta joustinneuleesta sivuissa, hauska idea!

Ingi kirjoitti...

Nätti takki! Eikös se takatalvi ole vasta tulossa!

Kankuritar kirjoitti...

Kaunis ja miehinen villatakki. Hyvät värit ja napit kuin piste i:n päälle.

Virpi kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen villatakki :)

Marjut kirjoitti...

Hieno takki ja takatalvea ennustelevat, joten käyttöä varmasti vielä löytyy.

Rantapuikko kirjoitti...

Kaunis villatakki, kivoine yksityiskohtineen =))

enkulin käsityöt kirjoitti...

UPEA

Hepsi kirjoitti...

Komea villatakki!

kosotäti kirjoitti...

Tosi komea villatakki. Värit on just passelit.

Sartsa kirjoitti...

Tyylikäs neuletakki. Perusneuleen näkönen ja kuitenkin pieniä jippoja väreillä ja neulepinnalla sivuissa.
Toi pöllö on ihana!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia ihanista kommenteistanne!
Miesten neuleet on yleensä niin perusneuleita ja ohjeitakin olemassa hyvin vähän. Jotakin edes pientä jippoa yritän aina miestenkin neuleisiin saada mukaan,