keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kaulalle keväistä!

Kiitoksia edellisen bloggauksen Super Mario peiton kommenteistanne!


Tämän huivin virkkasin viimesyksyiseltä Tukholman-messureissulta ostamastani puuvillalankavyyhdistä. Silloin jo päätin laittaa langan jemmaan odottamaan kevättä, jolloin siitä huivin itselleni virkkaisin. Täältä otin ohjeen huiviin ja koko 200 gramman vyyhdin virkkasin 2,5 mm koukulla. Leveyttä huivilla on liki 2 metriä ja korkeimmalla kohdalla korkeutta n. 70 cm.
Mukavasti huivi asettuu kaulaa ja harteita suojaamaan viileämmällä säällä takin alla ja varmaankin kesällä kiva heittää harteille viileämpinä päivinä.


Tyttärelle virkkasin puuvillasekoitteesta kevyemmän tuubi-huivin kevätpäivien ulkoiluihin, kun jotain suojaa vielä kaipaa kaula. Tässä lankaa meni 250 grammaa ja 3,25 mm koukulla virkkasin ensin pötkön tuollaista helppoa mallivirkkausta, yhdistin pötkön ymoyräksi ja virkkasin "pipari" reunat. Tuubia en muistanut mitata, mutta kahteen kertaan mukavasti menee kaulan ympäri.


Meillä on kevät harpponut eteenpäin viimepäivinä ja viinimarjapensaiden silmut jo alkavat aukeilla:


Aurinkoisia kevätpäiviä!

10 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Kauniita huiveja.
Suomi on pitkä maa,meillä lumet ovat pikkuhiljaa katoamassa, vielä ei kuitenkaan pääse pihalle töihin.

kosotäti kirjoitti...

Ihanan värisiä ja mallisia huiveja.
Kesällä on mukava kietaista tuollanen ohuempi huivi harteille.

MariJ kirjoitti...

Kauniit on huivit sinulla!

Marjut kirjoitti...

Ovatpa tosi nättejä huiveja, molemmat.

amuk kirjoitti...

Ihania huiveja molemmat ja mitkä värit ! Rakastan tuota pinkkiä ihanaa isoa huiviasi , tosi kaunis ja varmasti mukava kietoa ympärille kun on riittävän iso ja lämmittävä? Upeaa työtä taas kerran.

amuk kirjoitti...

Anteeksi opettelen käyttämään iPadia ja edelliseen kommenttiin tuli ylimääräinen kysymysmerkki tuohon lämmittävä sanan jälkeen. Sen ei pitäisi siellä olla, tietenkään. Sorry olen rähmäkäpälä : )

Lammas kirjoitti...

Kauniita ovat kummatkin työt. Kaivoin heti virkkuukoukun esille ja rupesin tekemään tuolla Dropsin ohjeella itselleni huivia.

Tii kirjoitti...

Komiat huivit 0 :)

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!

Susu kirjoitti...

Nättejä ovat! Taisinkin nähdä tuon pinkin ihan livenä tiistaina. Kiva kun kävitte!