torstai 10. huhtikuuta 2014

Vastaus arvaukseen!

Saanko esitellä
Siiliravintola:


Vai onko "siiliravintola" harhaanjohtava nimitys kesäravintolalle, jossa siileille tarjotaan iltaruoka ja ruokajuomaksi raikas vesi!

Edellisessä bloggauksessnihan arvuuttelin, mikä tämä Lempiksen rakentama "talo" on. Useampi tarjosi siilin pesää, eli aika lähelle meni. 


Useana kesänä Lempiksen pihalla on siilien hereilläoloajan ollut käytäntö tarjota iltaruoka ja tuore vesi siileille. Koska pihassa käy isompiakin lintuja ja naapurin kissoja on erilaisin virityksin pitänyt suojata siilien ruoka (esim. tiiliskiviseinät, pienellä oviaukolla, päällä levy, jonka päällä kymmenen litran lähes täysi vesipönttö). Viimetalvena sitten Lempis reippaana tyttönä ilmoittautui kansalaisopiston puutyökurssille tarkoituksena tehdä käytännöllinen ruokapaikka siileille.  Paljon on suunnittelutyötä tähän tehty ja olihan siinä opettajallekkin haastetta. Mutta työ kannatti ja hieno ravintolasta tuli!

Mikä parasta, jo ensimmäisenä iltana oli ravintolassa käyty ja siitä lähtien on siilit ravintolan ottaneet kantapaikakseen! Hienoa!


Tätä irrotettavaa putkea myöten siilit tepastelevat ravintolaan sisään, naapurin kissat sen ei putkeen mahdu. Saranoilla varustettu kansi on helppo aukaista ja siitä henkilökunta kattaa seisovanpöydän alkuillasta. Toivottavasti onnistun valoisina kesän alkuöinä/myöhäisiltoina onnistu kuvaamaan ravintolaan tulevia ja poistuvia asiakkaita!

7 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Voi miten ihana ajatus. Menestystä ravintelille!

Marjut kirjoitti...

Todella loistava idea! Toivottavasti ravintola saa paljon asiakkaita ja muutama pääsee kuvaankin.

kosotäti kirjoitti...

Loistava idea, oma ruokala siileille. Harmi ettei täällä ole siilejä, sillä tuollanen ois kyllä ehdoton.

Sude kirjoitti...

Loistava idea ♥ Meidän pihassakin oli aikaisemmin paljon siilejä, mutta ilmeisesti niihin tuli joku sairaus, koska viime kesänä ei näkynyt enää siilin siiliä. Surullista, mutta luonto on joskus armoton.

KristiinaS kirjoitti...

No selvähän se oli että joku siilijuttu tämä on, kunhan keksin tarinaa edelliseen postaukseen;)
Kiva kun on siileilläkin ravintola, pysyvät maisemissa. Hauskoja ne on luonnossa luonnonsiilet mutta lemmikkisiilet on sitt jo ihan toinen juttu.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!

Susu kirjoitti...

Voi miten hauska idea ja mainio toteutus! Siilit varmaan kiittää ja ottaa ravitolan jokailtaiseksi kantapaikaseen!