torstai 31. heinäkuuta 2014

Kyllä kerran kesässä pitää saada bolero virkata!


Ja tämän kesän bolero virkkautui tyttärelle kiiltävästä puuvillaviskoosi langasta tällä ohjeella.
Dropsin ohjeista olen paljon tehnyt ja ei tässäkään ohjeessa mitään vikaa ollut, mutta mallikuviota en ulkoa oppinut työn aikana. No, onnistuihan se virkkaus vähän väliä kaaviota katsellen. Bolerosta tuli kyllä ihan kivannäköinen ja tytärkin taisi tykätä siitä. Kuvausta ennen tytär pesi autot ja poimi mustkoita ja lämpöä oli kolmenkymmenen asteen paikkeilla, joten nopeasti kuvat otettiin. Ei ihan niin kuumalla käytettävä, mutta lämmön ollessa muutaman asteen vähemmän käyttökelpoinen bolero varmasti on.


Lähikuvat hihasta ja mallikuviosta. Tämä virkattiin aloittaen hihansuusta keskitakasaumaan ja toinen puoli samalla lailla ja lopuksi keskitakaa virkatulla saumalla yhteen.
Voi kun vois vieläkin virkata kesäboleroita...


Sonffilla todettiin kesän alussa nivelrikko selkärangassa, samaa vaivaa on mullakin, joten toisiamme ymmärrämme. Sonffi sai hyvän lääkityksen heti ja nyt annetaan Sonffille "voiteluainetta" päivittäin, kivut loppuivat ja taas liikutaan ja hypitään kuin nuori kissa. Ulkolulenkin Sonffi vaatii illalla, tai kävis se hänelle päivälläkin, mutten uskalla ulos päästää näinä kolmenympin hellepäivinä.


Sonffi osallistuu kaikkiin kotihommiin aktiivisesti, uutena aluevaltauksena on lasten nukuttaminen (vapaaehtoisesti). Tässä Hellun nukuttanut ja itselläänkin tainnut uni tulla:


Pihametsikköön joku kaivoi kuopan ja tunnelin parisen viikkoa sitten. Kovasti on yritetty selvittää, onko kyseessä mäyrä, supi vai mikä? Kovin arasta eläimestä ei voine olla kyse, matkaa meille tai naapurin koira-aitaukseen on kumpaakin vain parisenkymmentä metriä.
Tiedätkö sinä, kenen kodista on kyse?


Paljon olen kuvannut kesän aikana, mutta kaikkea muuta kuin käsitöitä. Tosin ei käsitöitäkään kauheasti ole valmistunut, enemmänkin sellaisia pieniä virkkauksia sun muuta kesäistä. Vaikka helteet on aikamoisia voiman viejiä on, siltikin niistä nautin ja yritän varastoida lämmön ja auringon talven varalle, sitten taas tehdään käsitöitä ja kuvaillaan niitä.

Aurinkoisia kesäpäiviä Sinulle!

14 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

näyttävä bolero!

MariJ kirjoitti...

Ihana bolero! Virkatut vaatteet ovat aina niin kauniita.

margsan kirjoitti...

Hieno bolero!

kosotäti kirjoitti...

Ompa tosi ihana bolero.
Voi Snoffia, tervetuloa kisulle mei nivelrikkosten joukkoon, onneksi nykyjään on eläimillekin tosi hyvät lääkkeet, niin ei tarvitse toisen kipuja kärsiä.

kosotäti kirjoitti...

Näytin tuota kuoppaa miehelleni ja hän veikkasi mäyrää.

Matleena kirjoitti...

On se joillekin helppoa tuo boleron virkkaaminen ja niitä syntyy joka kesä, usein montakin kesässä. :) Ja sitten on joku, joka ostaa bolerolangat ja hautoo niitä vuosia saamattta boleroa aikuiseksi. ;) Arvaat varmaan, kenestä kahdesta puhun. :D Siis niin kaunis bolero taas!

Ihanaa loppukesää!

Marjut kirjoitti...

Hieno bolero! Ehkä ensi kesänä minäkin saan boleron aikaiseksi.

Kisa kirjoitti...

Kaunis bolero!

Susu kirjoitti...

Nätti bolero!
Mä veikkaisin mäyrää. Meillä on koloja pitkin pihaa kans. Karvis on sen pari kertaa nähnytkin ja minä olen KUULLUT sen. Arvaas miten jännää oli täs pari päivää sitten unettomana yönä mennä pimeässä puskapissille kun kuuli "jonkun" rymyävän mustikkapuskissa mut ei nähnyt mikä se oli... Aika pelottomalta vaikuttaa mut ei agressiiviselta. Onneks.

Smirgeline kirjoitti...

Tosi kaunis bolero.
Ja aivan ihania eläinkuvia.

sartsa kirjoitti...

Kaunis bolero.
Kyllä pienet perässä, eli unikin tulee esimerkin voimalla. :)

nätti rätti kirjoitti...

Ai - nyt muistin minunhan piti aloittaa neuloa yhtä boleroa - langat, puikot ja ohje esiin, heips!

Susu kirjoitti...

Kivaa olla testikohteena :-) Hyvin näyttää sujuvan. Meilläkin on Mauri ja hänellä on Mirja -niminen rouva.

Zelda kirjoitti...

Ihanaa, että Sonffille löytyi apu ja olo on nyt parempi:)