lauantai 13. syyskuuta 2014

Sukkaa ja sientä!

Otsikon keksimisen kanssa vaikeuksia, tylsä mutta totta otsikko on:


Sukkaa, lasten sukkaa nimenomaan tikutettu täällä ahkerasti tai no, ainakin tikutettu. Sukkasato-tempaus jäi tältäs yksyltä väliin, olishan kiva ollut olla mukana, kun kerran sukkaa tehty. Yläkuvassa sukkien joukkoon eksyneet pienet siili-lapaset ja ompa siellä pöllöä esittävä pikkukukkarokin. Alakuvassa parit perusraitalastensukat, kuva napattu sarjasta eri valotusaika kokeilusta. Sitä pimeää syksyä en toki odota, tulee se muutenkin ja ihmetellään taas, miten saisi kuvattua neuleita... 
Nyt on puikoilla vaaleanpunaiset siili-lapaset olleet useamman lapasen verran ja taidan  muutamat vielä puikotella samantien. 


Sukkien lisäksi sienet on olleet ahkerasti ainakin mielessä. Poimittavaksikin on vihdoin noussut sekä kanttarellit, että torvisienet, joita taitaa nousta tänäsyksynä täällä erityisen paljon. Pienenpieniä suppilovahveron alkujakin alkaa nousta ja joulupöydän sienisalaatti varmistettu hyvällä karvalaukkusadolla. Joten aika hyvillä mielin sienisyksyä mennään eteenpäin mammuttilassa!

Kärpässienet on ehdottomasti lempisieniäni, ainakin katsella ja kuvata. Monena päivänä olen pitkin poikin pihaa maannut ja niitä kuvannut. Tänään osui kärpänen lennähtämään sienele yhden kuvan ajaksi ja mikäs sen paremmin sopii kärpässienen kanssa kuvaan kuin kärpänen!


Aurinkoisia syyspäiviä!

8 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita sukkia olet tikutellut ja paljon.
Kaunis kärpässienikuva.

Susu kirjoitti...

Voithan sä pitää "varjosukkasatoa". Mä just viime viikonloppuna harmittelin et miks kärpässieni ei oo syötävä ku sen on niin nätti!
Täällä ei näy aurinkoa ollenkaan eikä mitään muutakaan... Mahtaakohan sumu hälvetä tänään ollenkaan!

Virpi kirjoitti...

Onpa sulla kunnon "sukkasaalis" ja muutakin ihanaa valmistunut :)

kosotäti kirjoitti...

On siulla puikot helisseet ahkerasti kun noin monet sukat ja lapaset olet kutonut, Noilla talvella tarkenee

Rantapuikko kirjoitti...

Ihana määrä kauniita sukkia.

Beate56 kirjoitti...

Kauniin värikkäitä sukkia olet kutonut. Minullakin on kudin kaiveltu esiin kesän jäljiltä ja miesten sukilla aloitin. On entisiäkin mutta kyllä tuntuu, että nykylangat kärsivät jo muutamassa pesussa. Mukavaa syysviikkoa sinulle.

Marjut kirjoitti...

Kauniita sukkia ja mikä määrä!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia ihanista kommenteistanne!