lauantai 17. tammikuuta 2015

Näin teen valosydämen!

Kyseltiin, miten valosydän tehdään ja niinpä otettiin kuvia kun taas tuli aika tehdä sydän.
Tapoja on varmaankin monenlaisia ja paperinaru-liimaseos ohjeita netistä kyllä löytyy. Paljon en malttanut ohjeita etsiä ensimmäisellä kerralla, tämä tapa on kantapäänkautta tehtyjen virheiden lopputulos:

Käytössä oli ohutta ja vähän paksumpaa paperinarua. Avattiin paperinaruja tovi jos toinenkin, parhaiten naru aukeaa märkänä, tein pieniä narukeräsiä ja laitoin muutamaksi minuutiksi vesiastiaan, sitten tyttären kanssa availtiin naruja ja samalla katsottiin telkasta muutama ohjelma. Kuvassa se hetki, kun laitoin avatut narut kuvattavaksi, käänsin selkäni kameraa ottaessa ja Sonffi jo valtasi narukorin:


Tässä tarvikkeet valmiina. Sydämen pohjana on taikuri-ilmapallo. Tytär teki keväällä näppärästi erilaisia hahmoja ja koristeita näistä taikuripalloista ja kun ihmettelin, että miten sais sydämenpohjan, tuli tytöltä vastaus samantien, että tekee mulle niitä taikuripalloista! Sydämenmuotoiseksi väännetyn ilmapallon päälle vielä kelmua kieputellaan. Liimaseoksena oli noin puolet Eri Keepperiä ja puolet vettä. Kertakäyttöhanskat kannattaa laittaa käteen (ja vetää kunnolla ylös, muuten on liimaa ranteissakin, huomasin. Meillä alustana toimi vanha vahakangas, jätesäkkikin käy, mutta huomasin, että alustan kannattaa olla riittävän iso, niitä liimatippoja näkyi lentelevän kauemmaskin.


Niitä narukeräsiä upotin yksitellen liimaseokseen ja päästä lähdin nostamaan pois, samalla toisella kädellä ylimääräistä liimaa pyyhkien naruista.


Narujen järjestys meni meillä niin, että ensin kaikista leveimmät avatut narut, sitten kapeammat avatut, paksumpi naru avaamatta ja lopuksi ohuinta narua pinnalle. 


Kuvassa leveät narut kieputettu.


Narut kieputettuna sydämen ympärille. Tässä vaiheessa voi vielä korjailla, jos narunpäitä näkyy tai muuta korjattavaa. 


Valmis sydän pyykkinarulle kuivumaan.
Tässä kohtaa huomasin, mitä tämän sydämen kohdalla unohdin... Muihin laitoin siimaa kelmuun ennenkuin aloin narujen kieputuksen, joten tähän oli tehtävä narusta hätäratkaisu. Kelmuun saa siiman helposti laittamalla parsinneulaan siiman ja tuikkaamasta kelmun läpi (varo ilmapallon puhkeamista). Sydämen annoin kuivua vuorokauden verran narulla.


Sydämeen leikkasin aukon ylös takapuolelle ilmapallon poistoa ja valosarjan laittoa varten.
Liimattu paperinaru on yllättävän kestävää ja helppoa "vääntää auki" ja aika huomaamattomaksi jää leikkauskohta takaisin taivuttamisen jälkeen.


Täällä kuva valosydämestä pimeässä ja alla seinää vasten.
Valosarjat näissä on verkkovirralla toimivat pienet kirkkaat lamput. Jollei johtoja halua näkyviin, voi käyttää paristovaloja. Eipä silti, pelkkä sydänkin (tai mikä muoto vaan) on kaunis koriste ilman valoakin. Todennäköisesti jätän oman roikkumaan ikkunaan, valot otan keväällä pois. 


Tätn me sydän tehtiin, kuvat ja suurin osa teksteistä on viikkoja odottanut bloggausvuoroaan.
Tehtiin me muitakin koristeita kuin sydämiä, näihin paperinarujen muotoon liimailuihinkin jää helposti koukkuun...


9 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, tää meni suosikkeihin talteen.
Tuollasen sydämen teen joskus, se kun on niin upea.

DancingCloudsandMore kirjoitti...

Kiitos ohjeesta ♥

Rantapuikko kirjoitti...

Tuli kaunis sydän. Ihana apulainen sinulla =))

amuk kirjoitti...

Ihana ja kiitos ohjeesta. Ohje meni kirjanmerkkeihin talteen. Tuo Sonffi on kyllä ihan halittavan ihana ! Suukkoja hänelle <3

mustakissa kirjoitti...

Kaunis!
Ja Sonffi<3

sartsa kirjoitti...

Mutta mistä saa taikuri-ilmapalloja? Eikä mulla oo kissaakaan, joten en tiiä onnistuuko. :)
Eikö muovikelmu liimaannu pahasti kiinni? Ilmeisesti ei.

Marjut kirjoitti...

Oi, miten kaunis. Kiitos ohjeesta!

Mammutti kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteistanne ja Sonffilta kehräyskiitos!

Taikuri-ilmapalloja oli ainakin viimevuoden valikoimissa S-marketeissa ja Prismoissa, niitä myytiin sellaisessa telineessä, missä oli monenlaisia ilmapalloja. Luulisin niitä saavan muistakin tavaratoista ainakin.

Kelmu ei tartu niin paljon liimattuun paperinaruun kuin ilmapallo (kokeiltu tämäkin) ja kannattaa vähän tökkiä narujen välistä sisusta irti ennen pallon puhkaisua.

sartsa kirjoitti...

vinkit ja ohjeet on nyt ainakin hyvät. Kiitos. :)