lauantai 24. tammikuuta 2015

Ystävänpäivänä tuntemattomille ystäville!

Perinteisen syto-myssyjä Ystävänpäiväksi keräykseen Matleena haastoi kaikki mukaan. Luulen kaikille blogin lukijoille syto-myssyjen olevan jo ennestään tuttuja, (jollei niin tuolta Matleenan blogista löytyy tietoa ja linkkejä) joten en myssyilystä enempää kirjoittele, mukaan tietenkin toivon mahdollisimman monen lähtevän. 

Omat myssyni olen perinteisesti toimittanut Tyksin syto-myssy keräykseen ( Susun ja Piikun blogeissa tästä enemmän) ja perinteitä kunnioittaen vein viimelauantaina myssyni Susun puotiin. Keräysaikaahan on vielä reilut pari viikkoa, mutta Salossa käyn sen verran harvakseltaan ja siksi vein jo. Toki syto-myssyjä voi ja saa kokovuoden tehdä ja viedä keräyspaikkoihin. Muuten, Matleena julkaisi juuri todella kauniin myssyohjeen, vink vink...

Vihreäkuvioinen myssy on sitä Novitan akryllilankaa (Puro-Patik?), muut 100% puuvillaa:


Pääkkösen siskot Päivi ja Pirjo myssymalleina jälleen.
Minttu-myssyn mallilla virkkasin neljä erikokoista myssyä:


Neulotut myssyt kierreraitaa (3o, 2n, kahden kerrokseen jälkeen silmukan verran siirtyen vasemmalle), josta valitsin tällä kertaa nurjan puolen oikeaksi puoleksi ja rinsessa-mallineuleella myssy:


Raitakuvioinen peruspipo ja virkattu myssy kaarireunuksella:


Aina niin ahkeran kuvausassistenttini Sonffin tullessa auttamaan, unohdin kuvata ainakin yhden myssyn, joka kyllä yhteiskuvasta löytyy.


Opin näiden myssyjen myötä uuden tavan, virkkaamaan "sormituntumalla", eli mahdollisimman vähän katsoen. Neulonut olen aikaisemminkin esim. pimeässä, mutta virkkausta katsomatta olen pitänyt vaikeana, vaan eihän se niin olekkaan kun helppo malli on. Syynä pimeisiin käsitöihin on näköongelmat ja erityisesti toinen silmä  ja nyt teen sukkia ja helppoja tuubi-malleja yms. Kunto kun ei muutenkaan hääppönen ole, ei paljon ole tosin jaksanut tehdä. Jokainen valmistunut käsityö kyllä piristää mieltä ja tekeminen rentouttaa, kuten nyt monissa medioissa on kerrottu. Tein mä isommankin virkkuun pimeenä, huomenna olis tyttären tarkoitus kuvata se,  kerrankin ulkona on kaunis lumen peittämä maa. Kelithän täällä on vaihdelltu nopeaan tahtiin pakkasesta plussalle, samoin lumen määrä ja liukasta keliä riittänyt tasapuolisesti autoille ja kävelijöille. 

Syto-myssykeräykseen  vielä palatakseni, tänävuonna on toivottu myssyjen lisäksi myös sukkia ja ranteisiin lämmittiä keräykseen. Joten jos mieluummin sukkaa kutoo, niin tervetulleita keräykseen ovat. Näistäkin löytyy lisätietoa noista bloggauksen alun linkeistä. 


12 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Melkoinen määrä hienoja myssyjä!

Seijasisko kirjoitti...

Monta mukavaa sytomyssyä olet ahkeroinut!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita myssyjä.

margsan kirjoitti...

Kauniita kaikki!
Itsellä vielä "projekti" menossa - tällä kertaa sukkia.

Matleena kirjoitti...

Taas niin kauniita myssyjä, ja monelle! :)

Tuota minä ihmettelen, että pystyt "pimeenäkin" virkkaamaan. :O Minä olen luullut, ettei se onnistu. Hmh, ennen luulin kyllä, ettei kutoakaan voi pimeässä ja nyt voin. Ehkä minä joskus kokeilen tuota pimeenä virkkaamistakin. ;)

Parempaa vointia sinulle ja muutenkin hyviä talvipäiviä teille sinne!

Susu kirjoitti...

Kiitos keärykseen osallistumisesta! Kyllä vieläkin harmittaa ettei nähty kun kävint Salossa :( Vai pimeää virkkaamista... Multa ei onnistu vaikka on uuden näkimet ja ohje jva kohdevalaisin. Palasin takaisin sukkien pariin.

Osakainen kirjoitti...

Hienoja myssyjä ja paljon! Pitäisi joskus minunkin kokeilla. Tosin onhan minulla jokunen tekemäni myssy, jotka ovat liian isoja minulle. Nehän voisi laittaa kiertoon. Täytyy miettiä.

kosotäti kirjoitti...

Upeita myssyjä.
Jossain vaiheessa yritän tehdä muutaman myssyn, nyt tekeillä vauvanpeittoja keskosille.

Rantapuikko kirjoitti...

Kauniita pipoja hyvään tarkoitukseen. Onpa niitä paljon =))

Marjut kirjoitti...

Hurjan määrä myssyjä!

Kisa kirjoitti...

Kauniita myssyjä!

Pirena kirjoitti...

Kyllä noi sun kisut on niin söpöjä että jää myssyt melkein niiden varjoon. Vaan hienoa tasaista työtä olet myssyissä tehnyt. Minulla jää nyt tämä keräsy ilman myssyjä kun on muuta mielessä. Teen sitten vaikka pitkin vuotta.