sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ainokainen!

Naistenpävälle sopivaa blogata pienenpienelle naiselle neulottu takki nimeltään Ainokainen:


Vauvaneulleputkihan on mammuttilassa menossa useammastakin syystä. Ensinnäkin vauvaneuleet on ihania tehdä, sehän riittäisi jo ainoaksikin syyksi. Toisekseen ne on kevyitä ja pieniä neuloa nyt kun ei käsissä jaksaisi mitään pitää, eikä niitä neuloessa tarvi paljoa tihrustella kipeillä silmillä. Kolmanneksi on ennakointia mahdollisia  tulevia pikkumammutteja varten neuloa nyt valmiiksi, jollen ole enää pysty neulomaan. Ei kait sitä syitä tarvis edes keksiä...

Takin nimi Ainokainen tulee siitä, että lankaa ostaessa perustelin (ittelle) vaaleanpnaien langan sillä, että oletettavasti ainakin yksi ainokainen tyttö jälkeläisille syntyy... Ainokaisen neuloin Lanetista omalla ohjeella jäälleen mallineuletta ja mittoja netistä nappaillen eri ohjeista. Jälleen takista tuli vähän reippaamman kokoinen kuin oli tarkoitus, noin 74-80 senttiselle arvelisin. Toisaalta takin malli varmaan on edukseen jo kävelevän lapsen päällä. Langasta riitti vielä alaosan pitsineuleen mallilla neulottuihin polvisukkiin. Kaikkiaan Lanetin ihanan pehmeää merinolankaa kului n. 200 grammaa ja kolmosen puikoilla neuloin. 


Yläkuvissa väri on lähempänä totuutta, eli aika voimakas "tyttöpinkki".
Aikoinaan neuloin tämän setin takkiin kauluksen, joka oli aika söpö, joten saman kauluksen neuloin tähänkin. Oon aika tyytyväinen takkiin, toivottavasti joskus tulevaisuudessa saan nähdä sen tyttärentyttären päällä... Ja täsmennykseksi vieraammille blogin lukijoille, minulla on toki jo tyttö (ja poika) lapsenlapsi. Ainokainen tyttölapsenlapsi Hellu vaan on jo iso tyttö jo, menee syksyllä kouluun, niin uskomattomalta kuin se tuntuukin. Tästä tuli juuri mieleen, että taitaa näihin aikoihin tulla blogillakin jo seitsemän vuotta täyteen, Hellu täytti jo seitsemän pariviikkoa sitten ja blogin aloitin Hellun syntymän jälkeen. Huh, miten aika kiitää nopeaan!


HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!

15 kommenttia:

Rantapuikko kirjoitti...

Oikein hyvää naistenpäivää sinullekin !!
Ihana neule pikku prinsessalle, Nimikin sopii hyvin neuleeseen. Olet taitava kun ilman varsinaista ohjetta tulee noin kaunista =))

Susu kirjoitti...

Hyvää neistenpäivää sinnekin!
Ainokainen on niin nätti, ettei sen tekemistä tarvii mitenkään perustella! Värikin upean tyttömäinen - juuri tähän päivään sopiva.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas suloisuuden huippu.
Ihanaa Naistenpäivää sinulle.

Hepsi kirjoitti...

Kerrassaan suloinen Ainokainen! =)

Virpi kirjoitti...

Aivan ihastuttava ainokainen.
Mukavaa naistenpäivää sinnekin :)

Sinikka kirjoitti...

Aivan ihana Ainokainen. Hyvää Naistenpäivää sinulle!

Omppumato kirjoitti...

Tosi suloinen Ainokainen :).

Hyvää naistenpäivää!

MariJ kirjoitti...

Suloinen neule! :) Meilläkin nuorimmainen menee syksyllä kouluun ja täytti alkuvuodesta 7, eli ovat Hellun kanssa samanikäisiä. :)

Osakainen kirjoitti...

Aivan ihana nuttu. Pitäisi minunkin joskus noille mummotettaville neuloa jotain noin kaunista, tai edes yrittää.

kosotäti kirjoitti...

Ompa ihana nuttu ja sukat, pikkuiselle prinsessalle.

Marjut kirjoitti...

Onpa kaunis takki tulevalle ainokaiselle :)

Marjut kirjoitti...

Onpa kaunis takki tulevalle ainokaiselle :)

TeSa kirjoitti...

Sieviä pienen alun ihanuuksia!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia ihanista kommenteistanne!

Minnuli kirjoitti...

Voi miten kauniita. Suloinen väri kuin karamelli.