perjantai 13. maaliskuuta 2015

Yllätys, yllätys: Yllätysnuttu!

Jatketaan tulevien mammutti-suvun jälkeläisten neuleila.
Perinteinen vauvan yllätysnuttu norjalaisella vauvanmyssyllä:


Keltainen ja lila lanka (luultavasti nallea) on kaukaa historianpuolella jämälankaa. Neuloin vuonna -92 langasta keskimmäiselle tyttärelle ensinutun, nyt 23 vuotta myöhemmin loppulangoista nuttu seuraavalle sukupolvelle!Toisen tyttären kanssa osuttiin lankakaupan poistokopasta löytämään lanka, josta aloitin lauseen "tää olis ihan" ja tytär jatkoi siskonsa näköistä olevan! Neljä 25 gramman kerää neuloin putkeen, ei mitään ihannelankaa neuloa helmien takia neuloa, mutta tälläisen pikkutyön langasta hyvinkin neuloi. 

En etukäteen kertonut hänelle tästä ja kun tytär tuli käymään, oli hänellä juuri samanvärinen pusero päällä ja siihen tuubi istui (roikkui) oikein hyvin. Nimekseen tuubi sai HeTu, eli helmituubi:


Pikkutyttöjen sukkia virkatulla reunalla ja toiset nirkkoreuna-taitteella. Elämäni ensimmäisen tiimalasikantapään tein toiseen pariin. Periaatteessa helppo, mut tiputtelin silmukoita (tän mun näkemättömyyden takia) ja jäihän niistä jäljet ja susirumat kantapäät on. En muutenkaan niin kovin tähän kantapäähän ihastunut, taidan jatkaa eteenkinpäin sukissa sillä vanhanaikaisella kantapäällä vaan.  Josko Hellu kuitenkin huolis sukat, ainakaan näissä ei varrensuu kiristä nirkkoreunan takia ja kiristämättömyys varressa on Hellulle tärkeää.


Joulun jälkeen ompelin "karkkipusseja":


Bambeja (valkohäntäpeuroja?) asuu viereissä metsässä ja käyvät pellolla syömässä ja joskus onnistun ottamaan niistä kuvankin. Viimeksi kun Hellu ja Henkka oli meillä kolme bambia tuli pihanpuolelle syömään (omenapuita, syreenejä jne.) ihan muutaman metrin päähän ikkunasta, se oli lapsillekkin elämys ja pitkään hiljaa katseltiin bambeja.

Nämä kolme oli tälläviikolla syömässä pellolla ryhmänä ja neljäs laumasta, sarvipää söi muutaman kymmenen metrin päässä ja tarkkaili ympäristöä. Ilmeisesti havaitsi ja haistoi minut, muttei välittänyt. Tänään olivat taas syömässä pitkään melkein pihalla. Hauska näitä on seurata.


Rentouttavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Ihania neuleita taas olet tehnyt ja aivan mahtavia ovat nuo pussukat!
Hyvä kuva bambeista,nuo ovat mielestäni metsäkauriita, valkohäntäpeuroilla on enemmän häntää,
Mukavaa viikonloppua!

MariJ kirjoitti...

Kauniita käsitöitä olet tehnyt! :) Minusta on omituista katsella, että jossain päin Suomea on ruohoa näkyvissä, sillä Oulussa on ihan lumi vielä maassa, lumen syvyys näyttäisi Forecan mukaan olevan tänään 38 cm. :)

Rantapuikko kirjoitti...

Ihana vauvan neulesetti taas. Kyllä kauniita ovat myös nuo sukat ja pussukatkin =))

KristiinaS kirjoitti...

Peurathan on kuin afrikan savannilla, noin vihreätäkö siellä jo on .
Kivat karkkipussit. Just annoin paperini pois ku en niistä mitään saanut aikaiseksi, mutta Marle tekee niistä varmasti kauniita juttuja.

Susu kirjoitti...

Kiva nuttu ja HeTu.
Sukat on nättejä, varmaan pikkulikkojen unelmia kun on oikeen röyhelöt ja kaik. Mulle kans toimii se perinteinen kantapää parhaiten. Monet kyl kehuu tiimalasia mut ei sovi mun puikoille.
Mahtava peurakuva. Tällä on ollu koko talven yhtä vihreää. Eli ei talvea ollenkaan.

Hepsi kirjoitti...

Suloinen vauvannuttu!

Auli kirjoitti...

Kaikenlaisia ihnauuksia!

Osakainen kirjoitti...

Hienoja neuleita. Ja kyllä nuo ovat nimenomaan metsäkauriita.

Marjut kirjoitti...

Kaikki ovat niin nättejä. Minullakin on ollut tarkoitus neuloa tulevaisuutta varten vauvanvaatteita. Tuppaa vaan aikapula vaivaamaan.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Nyt mulle vihdoin selvis valkohännän ja metsäkauriin ero, täällä kun käsittääkseni molempia on vuosien varrella näkynyt. Kyllä on pelto jo vihreäänä, syksyllä kylvettyä mitä lie (en tunnista viljalajeja kummosesti...). Toisella puolen peltoa näkyi vielä tänäänkin lunta ja tällä puolen oli pitkälle kasvaneet nämä viikko sitten kuvatut. Syreeneissä oli isoja silmuja, kyllä kevät in harpannut vauhdilla tänne.