perjantai 22. toukokuuta 2015

Pellavaa, pellavaa, pellavaa ja alpakkaa!

Ihania, käyttäjäystävllisiä materiaaleja pellavaa ja alpakkaa kesäksi:


Tytär toi tuliaisena pellavakangasta, josta tein tämän kukkivan mekon ja samalla pellavakärpänen puraisi oikein kunnolla. Mekon kaavapohjana on Modan (olisko ollu viimevuoden numero) tunikakaava, jossa oli epätasainen helma. Kaavaa pidensin mekon mittaan ja kaapista löytyvistä pellavalangoista virkkasin kukkia helman pidempään reunaan. Pellavalangasta virkkasin muotoutuvan huivin, joka myös sai irtokukkasia koristuksekseen. Huivissa on yhdellä sivulla pieniä puunappeja, joiden avulla huivia voi muokata eri malleihin tai sitten käyttää ihan vaan huivina, kuten kuvissa.


Pellavakärpäsen puraisemana tilasin pellavakangasta lisää ja osasta turkoosia tein edellisen mekon kaavalla, mutta helman muotoa muuttaen seuraavan mekon. Tässä helma on edestä lyhyempi kuin takaa. Pellavaiset on tehty pitkin kevättä ja odottaneet kiltisti kuvaukseen pääsyä, pellollahan pellavavaatteet kuvata pitää, vai mitä! Tänään vihdoin lähdettiin kuvaamaan, kun kuvittelin tarkenavani, tuuli kuitenkin oli aika kovaa ja ennenkaikkea kylmää, helmojen mallitkaan ei kuvista niin selvästi erotu, kun tuuli helmoja heitteli sinne tänne. Päällä kumpikin mekko tuntuu juuri siltä, kuin pitääkin. Ehdottomasti meillyttävin materiaali mitä olen päälleni laittanut ja jatkossa ehdotton suosikkimateriaalini.


Puolivahongossa ostin vyyhdin TeeTeen Cacaota, alpakkalankaa ja suosikikseno sekin päätyi. Pehmeää, lämminta, sopii hyvin pellavan kaveriksi, tosin inhottavaa ja hidasta neulottavaa. Satagrammaa eli yksi vyyhti 4,5 mm puikoilla 60 silmukalla ainaoikeaa ja kevyt, lämmin kesä ja miksei talvikin huivi valmistui. Näillä mekoilla ja huiveilla odotellaan vähätuulisempia ja aurinkoisia kesäpäiviä!


Orkkidean muotoinen otvokki oli auennut tavallisten orvokkien sekaan:


Hyvää viikonloppua!

11 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana tuo mekkokaava ja pellava on materiaalina parasta kesällä.

Susu kirjoitti...

Ihania mekkoja! Pellavakukat piristää kivasti. Kesämateriaaleista pellava on minunkin suosikkini. Ihnoan silittämistä mut pellavanhan kuuluu olla vähän ryppyistä:)
Oon opetellu neulomaan cacaota niin et vedän silmukan vähän pidemmäksi, ni ei oo niin kenkkua neulottavaa. Jos tekee tiukkaa ni se on hankalaa. Cacao on muuten Tassun suosikkilanka!

margsan kirjoitti...

Tyylikäs mekko ja hiukan erilainen!

kosotäti kirjoitti...

Upeat mekot ja huivit. Pellava on parasta kesällä

Zelda kirjoitti...

Kauniita mekkoja:) Tosi on pellava ja pellavasekoitteet ovat enenevässä määrin vallanneet minunkin vaatekaappiani ja jopa sängyn lakanoihin tiensä löytäneet. Hitusen toki kalliita ovat, mutta juuri noin itse ommellen saa mieleisensä.

Marjut kirjoitti...

Ihania mekkoja molemmat!

mustakissa kirjoitti...

Kauniita mekkoja! Tuolle turkoosille menetin ihan sydämeni<3

Piiku kirjoitti...

Pellava on aivan ehdoton materiaali, niin kankaana kuin neuleenakin! Kauniita mekkoja!

Laura kirjoitti...

Kauniita töitä. Erityisesti tykkään turkoosista mekosta. :)

Anonyymi kirjoitti...

mukavaa kun eksyin nàille sivuille, kivoja tòità, pòrròlankakaulahuiveista sain ideoita kàtyyàà omia samanlaisia lankoja. Irmeli

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kauniista kommenteistanne!