perjantai 12. kesäkuuta 2015

Takki juhannustansseihin?

Tässä ollaan menossa pellonreunaan kuvaamaan mun uutta juhannustanssitakkia.
On ollut niin kylmät ilmat, varsinkin tuulet, tätä neuloessa, niin ajattelin tämän käyvän vaikka niissä juhannustansseissa... Toivotaan kuitenkin ilmojen lämpiävän ja takki saisi odottaan syksyyn asti käyttöön pääsyä.

Muuten, tuossa takana olevan metsän reunassa kauriit rysäytteli puita nurin, ilmeisesti pelästyivät meitä. Kauriitahan meillä riittää pihalle asti muutenkin, mutta yhtenä iltana pienen pieni bambi-vauva seikkali ikkunan alla, ilmeisesti eksynyt emostaan. Eiköhän tuo kotiin löytänyt.


Tän takin neuloin aleheräteostoslangasta, Dropsin Love-lankoja, puolet alpakkaa ja kun  ihastuin alpakan pehmeyteen tän huivin kanssa (huivia olen käyttänyt sisällä nyt päivittäin sekä flunssan, että muiden vaivojen takia lämmittämässä), niin heti tiesin takin tästä langasta itselleni tekeväni.


Lankaa oli 900 g ja siitä lähdin kehittelemään takkia ylhäältä alas saumattomasti. Puikkoina jouduin käyttämään 5 mm Adeja, 6 mm olis varmasti ollut parempi, mutta mulla oli vaan 7 milliset ja ne taas oli liian isot. Ainakin on napakkaa neulosta nyt. Taakse neuloin joustinraidan, samoin sivuihin muotoilua korvaamaan. Eteen upotetut taskut, taskupussit ohutta villalankaa, niin ei taskun kohta pönöttäisi. Vaikka taitaa kyllä taskut venyä käytössä, noissa taskuissa kun on niin kiva käsiä pitää...


Ai niin, myös hihojen alaosa on resorineulosta. Takin pituus määräytyi lankamäärän mukaan ja mukavaan mittaan riittikin. Etureunan huolittelin ainaoikealla neuleella.
Mitään kiinnitystä en ainakaan vielä laittanut, sisäkäytössä tuskin kaipaa ja jos alkaa kaivata, niin laitetaan sitten.


Uskomattoman hyvin valmis takki vastaa aloittaessa ollutta mielikuvaa ja ennenkaikkea tuntuu päällä todella mukavalta, eikä  muuten kutitakkaan paljaallakaan iholla. Oikein tyytyväinen olen tähän!
Ja kun tänään kääntyi tuuli lämpimämpään ja pihalla pystyi istumaan ja virkkaamaan, niin taitaa se kesäsää olla tulossa ja takki kaappiin menossa!


Juhannustansseita Juhannusruusuun, jonka nuput ei taida kuitenkaan ehtiä avautua Juhannukseksi, vai ehtiikö?


Aurinkoista viikonloppua!

11 kommenttia:

Heidi H kirjoitti...

Ihana takki! Toivotaan kuitenkin, että juhannuksena tarkenee kevyemmällä vaatetuksella. Tänään ainakin oli jo vähän kesäisen oloista :)

Laura kirjoitti...

Kaunis takki. :)

Zelda kirjoitti...

Miten kaunis takki:)
Jaa-a ehtineekö näillä asteilla jussiksi, jännätään.

Matleena kirjoitti...

On niin kaunis ja istuva takki, että kyllä tuo päällä passaa mennä vaikka mihin tansseihin, mutta toivottavasti et tarvii sitä jussin tansseissa. Luppavalta muuten sää näyttää täälläkin tämän päiväisen perusteella.

Marjut kirjoitti...

Kiva takki! Joustinneuleideaa voisin minäkin soveltaa; olisi riittävän helppo :)

Sude kirjoitti...

Todella kaunis takki. Tuolla mallilla haluaisin tehdä itsellenikin, ei vaan taida taidot riittää. Kovasti näyttää siltä että juhannuksena takkisi on hyvinkin tarpeen.

Virpi kirjoitti...

Onpa tosi sievä takki ja näyttää just siltä, että on kiva päällä. Jospa se jäisi odottamaan syksyn kelejä :)

TeSa kirjoitti...

Taitaa olla parempi, että otat vaan takin heti käyttöön =D
Kaunis neule.
Hyvää juhannusta!

Prusiluska kirjoitti...

Kivan näköinen takki, monikäyttöinen ja nuo joustinosiot on tosi kiva yksityiskohta takujen ohella.

Hepsi kirjoitti...

Upea takki, ja on sillä tainnut olla jo käyttöä näillä kesäsäillä! =)

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Kyllä oli takille tarvetta Juhannuksena, tänään vaihteeksi lämmin päivä, josko jo alkaisi oikeasti lämmitä...