torstai 10. syyskuuta 2015

Sukkaa pukkas!

Sukkapiiri:


Pikkuhiljaa syksyn mittaan on puikoilla ollut sukkia, Niitähän talven tultua taas tarvitaan.

Päätin sitten eräänä iltana kokeilla kissasukkien tekoa, kun jossain päin  nettiä kuva tuli vastaan, vuosiahan nämä on mielessä olleet tehdä. Sukan kutomispuoli meni hyvin, osasin suunnitella työn kääntämiset jopa oikein ja muuta erikoistahan sukkapuolessa ei ole. Ohjettahan ei tietenkään ollut, muutamaa kuvaa netistä käytin apuna. Kissojen osat virkkasin irrallaan ja ompelin kiinni. Hidasta hommaahan viimeistelyt oli ja ei mitään hirveätä hinkua toisien kissasukkien tekoon ei jäänyt. Eikä sikäli ihan nappiin mennyt kissojen teko, tyttären mielestä näyttäävät nalleilta...


Vaaleansinisten sukkien pitsimalliin ihastuin, kun ennen sukkia tein mallilla kämmekkäät ja tällä mallilla voisin neuloa useammatkin sukat.  Sukkamallina olevalla tyttärellä on pienempi jalka kuin muulla perheellä, joten nämäkin on vähät isot, mut ei anneta sen haitata. Oli muuten aika viileää jo toissailtana, kun ulkona sukkia kuvailtiin, syksyn tuntua oli, se tietysti sopi hyvin sukkien kuvaamiseen.


Seuraavat pinkit sukat on TeeTeen Sallaa, sukkalankaa. Mutta tämä pinkkiväri oli löyhäkierteistä ja jotenkin höttöröistä ja vaikutti siltä että menee huonoksi käytössä ja olin tietenkin pettynyt. Näiden jälkeen neuloin saman langan tummansinisestä sukat (sukkapiiri-kuvassa, raitaa varressa, eivät päässeet yksittäiskuvaan tavallisuutensa takia) ja lanka oli aivan erilaista! Tummansininen oli kierteisempää, liukkaampaa ja jotenkin jämäkämmänoloista, vaikka oli pinkkiä ohuempaa. Tarkkistinkin muutamaan otteeseem pussissa vielä olevien kerien vyötteet, että ovat varmasti samaa merkkiä, oli ne! 


Pitsivarsisukkien pitsineulekuvion nappasin Kauneimmat neulehuivit-kirjan ohjeista, moneen paikkaanhan olen sen kirjan mainioita pitsimalleja käyttänyt ennen ja nyt sitten sukkiinkin.


Sydän sukat taisi olla Maariat viralliseltä nimeltään, löytyy Ravelrystä. 
Kaunis malli.


Elokuun neulomusten yhteenveto:

  • Kissasukat 250g
  • Pitsivarsisukat 100g
  • Raitasukat reilu 100g
  • Sydänsukat 100g
  • Puuvillis nafti 300g
  • Virkattu huivi 150g

Yhteensä 1 kg ja 7 työtä.

Vaikka vielä löytyy mustikkaa metsistä, osa varvuista on jo saanut ruskan värit:


Aurinkoista syysviikomloppua!

11 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Huomenet! Siinähän sitä on 'sukka poikineen' ja niin kauniita! Olen vasta tällä kypsällä iällä oppinut sukkien kantapään kutomisen ja nyt olen aikalailla hurahtanut sukkien tekemiseen. Mielestäni sukkien tekeminen on hyvin terapeuttista touhua ja enkä nuku TV-katsellessa kun sukkaneule on hyppysissä.

Osakainen kirjoitti...

Ihania sukkia.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upea sukkarinki. Silmät nauliutuivat noihin kissoihin. Ihanaa, häntäkin on paikoillaan. Nuö tallentuivat kovalevylleni ja ehkäpä teen joskus Mimosalle katit omalla versiollani.
Ihanaa viikonloppua sinulle.

Marjut kirjoitti...

Kauniita sukkia iso pino :) Kissasukat ovat kyllä varsinaiset katseenvangitsijat.

Matleena kirjoitti...

Upea kasa sukkia! Eikä tuo mikään nalle ole, vaan hyvin tunnistaa kissaksi. Oli muuten lohdullista kuulla, ettei se sinullekaan kissojen teko ole itsestäänselvyys. Minä tässä joku aika sitten kissamuhvia tehdessä ajattelin, että sinulla se kissan teko luonnistaisi hyvin. :)
Kyllä se syksy tuli, vaikka päivisin on lämmintäkin niin iltaisin hyvinkin koleaa. Meillä on muutamana aamuna ollut vain pari astetta lämpimän puolella, kun on noustu ylös.

Kisa kirjoitti...

Kauniita sukkia :)

Anonyymi kirjoitti...

sinulla ovat puikot heiluneet ahkerasti ja kivoja tòità on kasapàin.
Kesàllà etsiskelin helppoa huivimallia ja ihastuin lankaleikkiisi.
Innostuin niin paljon, ettà ajatellusta huivista tuli loppujen lopuksi
iso peitto, siihen meni 1,5kg purettuja kirpputorilòytòjà, hupsuja
karvaisia lankoja sinisen, turkoosin ja vihreàn kaikkia sàvyjà.
Runsas lankavarasto antaa kyllà materiaalia lisàleikkeihin.Raita

Rantapuikko kirjoitti...

Ihania sukkia. Minä saan kanssa tuollaisten kissasukkien ohjeen pian ystävältäni..

amuk kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
amuk kirjoitti...

Oi mikä sukkasato. Ahkerana olet ollut . Kivoja sukkia iso kasa.

Susu kirjoitti...

Ihania sukkia kaikki. Kissat on mun mielestä ihan kissan näköiset ja tosi kivat. Sinä se osaat ja onhan sulla hyvät esikuvat siellä katseltavana :) Terveisiä Tassulta saaresta!