lauantai 30. elokuuta 2008

Vanhasta uutta

Nyt sitten niitä kuvia, kun sade loppui. Anteeksipyyntöni, ihan vilpitön sellainen, hih, jos ompelut toistaa itseään. Muhun on iskenyt pikkumekkoepidemia ja varokaa se saattaa tarttua!

Hellun äidillä oli pitkä farkkuhame, joka päätyi saksittavakseni. Yläosasta tein liivihameen Hellulle, koko n. 70 cm. Kierrätys-teeman mukaisesti myös koristekuvat ovat vanhasta villapidastani leikattuja, villapidan huovutin tarkoituksella. Tässä liivarissa on kokeilussa tarrojen käyttö nappien sijasta, saa sitten nähdä, toimiivatko tarrat oikeassa käytössä. Tarrojen päälle ompelin vielä sydämet helman koristepitsistä, joka sattumoisin myös on kierrätetty vanhan verhon pitsi. Tämä oli taas sarjassa huippuhauskaa ommeltavaa. Farkkuhameesta on vielä alaosa jäljellä, siitä tullee jommalle kummalle pienemmistäni puolihame, jos saan tehtyä kelpaavan...

Mike puolestaan sai housut vanhoista miesten housujen lahkeista. Yritin ommella jonkinlaiset autot koristeeksi ja päätyipä siihen Saab-merkkikin, joka on varmaan toistakymmentä vuotta pyörinyt koristelaatikossani. Koko housuilla on n. 90 cm. Vyötäröllä on kuminauha. Kuminauhavyötärön ompelen lähes aina lastenvaatteisiin, sitä voi sitten säätää sopivaksi.

Loppukevennyksenä vielä lähikuva "autostani", jos käyttää mielikuvitusta saattaa siinä nähdä "kuplan"... "Oikeat" renkaat on päällystettäväksi tarkoitettujen nappien pohjia.

Hyvät viikonlopun jatkot!

Ei kommentteja: