perjantai 19. syyskuuta 2008

Bolero 5 ja ei osteta takaisin!

Pimeä kuva bolerosta nro: 5, mutta parempi kuin salamalla räiskitty. Tämä bolero on vähän "isommalle" tytölle, eli n. 160 cm tai 34. Käyttäjä on siis vielä hakusessa, mut eiköhän aika tavaran kaupittele. Lankana on Jussi, jota ostin keväällä ihan vihreän värin takia kaksi kerää (200g) ja kaikki meni tähän boleroon, jonka tikuttelin nelosen Adeilla. Pitsineule reunoissa on muunnon aiemman helmineuleliivin reunapitsistä. MIetinnässä on vielä, teenkö tähänkin eteen jonkin koristekukkasen vai onko selkeämpi näin. Ja mallin lähtökohta edelleen ylhäältä alaspäin jne. Kohta varmaan muutoin osaa puseroita kutoakaan. Bolero 6 pingoittuu parhaillaan...


Vaihteeksi lähdin kutomaan hihatinta Rose mohairista Omppuhuivin mallineuletta käyttäen. Ongelman tästä lykkäsi, kun yön pimeinä tunteina kutoessa tajusin, että tämä kuviohan menee eritavoin kummassakin hihassa, jos kudon putkeen hihasta toiseen. Kysymys kuuluukin, että teenkö hihat erillisinä ja yhdistän takana vai annanko mennä putkeen?
"Omppumatonen" pingoittui kauniiksi käytyään huuhteluainekylvyssä ja pikaisella päälle mallauksella näyttää suunnitelmat toimivan. Kunhan saan "miljoona" nappia ommeltua ja jonkun kuvaamaan tai sopivan kokoisen ihmisen kuvattavaksi esittelen "matosen".


Loppukevennyksenä tällä kertaa pieni näyte "sisaruskateudesta"! Lempiksellä (eli minun siskollani) on ikkunalaudalla vanha lasipullo, jonka kaulassa teksti "EI OSTETA TAKAISIN", miehensä oli löytänyt pullon muistaakseni aitaa tehdessä. No he tietenkin pesivät pullon ja pistivät ikkunalaudalle. Minä tietenkin ihailin pulloa kyläillessämme.
Muutama viikko sitten ollessani sienessä toiseksi nuorimmaisen kanssa, löysin sammaleen seasta suppiksen sijasta samanlaisen pullon. Heti piti soittaa Lempikselle, että nyt mullakin on Ei osteta takaisin pullo! Jaa, että mistä tyttäreni ovat perineet sisaruskateuden, ei multa ainakaan, hihii...
Joku varmaan tietää, mitä pullossa on aikoinaan ollut (korkeus n. 15 cm) ja kertoo sen mullekkin. Jooko?

Luvassa aurinkoisempi viikonloppu, joten vanha toivotus:
Menkää sieneen!
Hyvää viikonloppua!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pullo kuvassa on Gin Long Drink - tai Brandy Long Drink -pullo, valmistettu 1958-1960.