lauantai 20. syyskuuta 2008

Omppumatonen!

Tässä se on: Omppumatonen! Varmaan samanlaisen valmiin työn ihastus/onnistumis fiiliksen koin viimeksi noin vuosi sitten ensimmäisen Revontuli-huivin valmistuttua. Eli täällä eletään neule-elämän huippufiiliksellä ainakin tämä päivä. Esitelläänpä matosen tekniset tiedot ensin:
Omppumatonen
lanka: Pirtin kehräämön liukuvärjätty, kulutus n. 250g
Puikot: nro 5 Adit
Mallineule: Feather and Fun...
Nappeja reilut 20 kpl
Ideasta kiitos nuorimmaisen kummitädille. Yhdessä mailissa "tämän tyyppisestä". Siitä se sitten lähti elämään omaa elämäänsä. Esim. uudessa Knittyssä on tämän tyyppinen, samoin tässä Knittyn ohjeessa. Noista otin mielikuvaa Omppumatoseen. Koska neulon telkkaa tuijottaessa ja netti on kiinni, elän muistikuvien pohjalta.
Omppumatonen aloitti kuvausurakan murkun päällä "perinteisenä ponchona".


Ja jatkoi hihattimena.

HIhatin takaa.

Hartiatin (keksin juuri uuden tai ainakin mulle tuntemattoman sanan "hartiatin"), vai mikähän olis oikea nimitys tälle muodolle...
Pari nappia vielä ompelen lisää, kuvassa omanapuun oksa leikkii nappia. Ajattelin ottaa kaikki kuvat kerralla, kun sain mallin raahattua ulos...

Hartiatin edestä.
Napit ovat viimekeväisen "nappi saaliin" satoa. Onneksi löytyi varastosta sopivan kokoisia ja vieläpä suht hyvän värisiä nappeja tarpeeksi.

Myös näin voi laittaa Omppumatosen selästä kiinni.
Aivan oikein, malli vaihtui kesken kuvauksen. Kärsivällisyys Omppumatosen esittelyyn loppui murkulta samalla hetkellä, kun auto ajoi pihaan ja tuomaan ystäväänsä kylään. Ei se mitään, loput kuvat napsin sitten Omppumatonen murkun ystävän päällä.

Viimeinen Omppumatosen muuntumiskuva. Talven kylmillä viimoilla, voi kietaista pään ja kaulan suojaksi. Luonnollisesti Omppumatonen käyttäytyy myös "normaalin" pitkän huivin tavoin erilailla kaulalle tai hartioille asetettuna.
Tämä tarina Omppumatosesta päättyy tähän. Aiheesta ei varmaankaan päästä kokonaan eroon, sillä suunnitelmissa siintää Omppumatoselle seuraa...

4 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Onpas ihana omppumatonen :).

Anonyymi kirjoitti...

Olipa uskomattoman monta käyttötapaa! Kerrassaan upea!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi monipuolinen omppumatonen - ja aivan ihanan värinen!

Kyselit nahkapohjista tossuihin: täytyy myöntää, etten ole tohtinut nahkapohjaisia tossuja pesuun laittaa, vaan ovat olleet ne uloimmat sukat aina (meillä kun kuljetaan parit villasukat päällekkäin melkein kesät talvet). Käyttöä ovat kyllä kestäneet, mutta ompeleita on saanut välillä uusia, kun ovat kuluneet puhki. Luulen kyllä, että ompeleiden kestävyysongelma johtuu sitä, että pohjat ovat hiukan väärässä paikassa jalkaan nähden niin, että tulee astuttua ompeleenkin päälle. Kyllä ne minusta ovat olleet hyvät, voin suositella kovaan käyttöön :)

Kati kirjoitti...

Hei, täähän on hyvä!