lauantai 8. marraskuuta 2008

Olan lämmittimiä

Lauantai aamussa ollaan ja täällä vallitsee hiljaisuus, outoa. Kahdella nuorimmalla on tänään koulua, siinä selitys. Ilma enteilee luvattujen sateiden saapumista, pimeää sisälläkin, joten sytytin pari kynttilää.

Palataan edellisen bloggauksen viimeiseen kuvaan: Kuvassa on nuorimmaiseni! No joo, oikeasti siinä on keppihevosen pää, kuten Anonyymi ja Kataliina arvelivatkin. Nuorimmaiseni täytti päätä ja tottakait kokeili omaankin päähänsä laittaa. Täällä tyttö sitten hyppeli hevonpää päässään ja hirnui. Ne lukijat, jotka tuntevat tytön, arvaavat millaista menoa täällä oli... Tämä hevonpää oli ensimmäinen ja olen tekemässä sille kaveria, harjanvarret kepeiksi unohdin ostaa, mut kun ovat valmiita, kuvataan lisää. Niin ja aikuiset lukijat; Hys, hys, ne matkustaa Korvatunturille.


Sitten viimekuun puolella valmistunut hihatin Pirtin liukuvärjätystä:
Ylimmästä kuvasta saanee selvää pitsineuleesta, joka on Minttumaaria-huivista lainattua. Lankaa kului n. 200 grammaa ja 4,5 Adit pitsineuleessa. Hihatin tuntui päällä ihan kivalta, voisin kuvitella itsekkin käyttäväni. Langan värinvaihtelu on aika "mietoa", joka sopiikin mun mielestä tähän malliin. Tämäkin työ menee Korvatunturi-laatikkoon.

Myös viimekuussa tehty bolero (onkohan nyt numero 8 menossa?). Isoveli lankaa 350 grammaa ja vitosen Adit. Tästä toivottiin ilman koristeita olevaa, jotain pientä piti laittaa kuitenkin, joten kahden silmukan pikkupalmikkoa laitoin raglanlisäyksiin, hihan suihin ja helmaan. Muuten ihan tätä perusbolerobuumia edelleenkin.

Hannaliinilta kyselin vinkkejä huovutettujen tossujen pohjiin liukastumisen estämiseen ja pohjien kestämiseen. Tässä omiin jalkoihin tehdyt testitossut.
Leikkasin nahkapalat, jotka ompelin "nurinpäin", eli mokkapuoli ulospäin. Kunnon vahvaa ompelulankaa ei ollut, joten testailin pohjiin kahta eri lankaa.
Pian on viikko näillä tassuteltu, ei liu nämä tossut ja vielä on pohjat paikoillaan. Kuvaillaan uudestaan, kun on vielä enemmän käyttöä ja raportoidaan lisää.
Taidan kyllä ommella nahkapohjia tossuihin lisääkin.

Tänään ollaan ahkeria ja ommellaan, erityisesti siksi, että eilen tuli vähän hamstrattua kankaita ja ompelutarvikkeita. Ensin kuitenkin pitäisi siivota, pakko mikä pakko, vai onko!?!
Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Sinä oot kyllä tosi ahkera, liukuhihnalta tulee neulomuksia.

Kirsi kirjoitti...

Ihania töitä. Ja millä vauhdilla. Tuo ylin hihatin on ihana.