keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Maaliskuun puoliväli meni jo!


Ensiksi kauniit kiitokseni ihanista kommenteistanne edelliseen bloggaukseen!

Maaliskuun puoliväli meni ja kevättä kohden ilmojen kuvittelisi jo menevän. Vaan pakkasta piisaa öisin lähemmäs pariakymmentä, eikä päivälläkään päästä plussalle. Parhaillaankin lunta sataa sakeasti. No, ilmoihin ei voi vaikuttaa, vaikka vaatetukseen jo kaipaisi keväisempää väriä... Turkoosi on jotenkin pistänyt silmään viimeaikoina ja kuten kuvista näkyy, väriä löytyy ommellussa ja neulotussa.
Ompelin itselleni yksinkertaisen tunikan tuosta ruutukankaasta (oma tunika kuvassa takana, se kun ei ole yhtään söpö verrattuna Hellun tunikaan). Kangasta jäi ja sopivat langat oli koneissa, joten Hellu sai tunikan samasta kankaasta (tuota kaavaahan olen pitkin talvea käyttänyt) ja osui vielä palanen ohutta joustavaa puuvillaa sopivassa värissä, niin tunika sai housut kaverikseen. Kesää odottavalla mielellä tein mekkosen viimekevään Ottobren kaavalla ja periaatteella, valitaan saumurin lankoihin sopiva kangas. Onneksi on kaapissa pari pientä kankaanpalaa, joista valita ompelulankaan sopiva kangas, eikä toisinpäin...


Värin innoittamana aloitettu tunika/liivi (mikä tommosen vaatteen nimi on?). Lanka pehmeää Fairytale Velvettiä, jota meni reilu 300 grammaa ja puikot oli 3,5-4,5 mm. Ihan kiva ja pehmeä pitää päällä, vaikkei mikään kaunotar olekkaan. Lämmittää ihanasti koko hartiaseudun ja varmasti ensitalvena käytetään paljon... Pahoittelen sisäkuvaa, mutta ulkona satoi eilenkin kovaa lunta. Ja pakkasessa, kera lumisateen poseeraus ei innostanut.Kirjastosta yllättäin läysin Leikkiä langoilla kirjan ja lainasin sen heti. Mielenkiintoinen kirja ja mitä useamman kerran selasin, sitä innostavammaksi koin kirjan. Ja jos kerran kehoitetaan leikkimään langoilla, niin minähän aloin leikkiä. Kuvassa esimakua lankaleikistäni.

Jakke-kissamme on sairastellut edelleen. Sairastelun alkusyy edelleen epäselvä ja oireita hoidettu antibiootein. Eläinlääkärille kokeita ottamaan lähdössä ollaan taas. Tällä hetkellä Jakke on normaalin oloinen, eikä kipuja ole. Toivotaan Jaken toipuvan pian ihan kokonaan. Jännää ollut seurata toisten kissojen käytöstä kipeää Jakkea kohtaan, oltu selvästi myötätuntoisia ja leikkiä ei edes yritetty. Sitten kun Jakke ollut parempi, niin leikitään ja ollaan normaalisti. Kissat on viisaita!

Kevättä odotellaan!

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hieno tunika/liivi:) Ja väri on just.

Omppumato kirjoitti...

Hieno tunika ja ihanan pehmeän värinen.
Minullakin on tuo sama kirja ja se on inspiroinut minuakin. En vain ole vielä ehtinyt laittaa siitä mitään puikoille.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Miekin tykkään tunikasta ja sen väristä. Paranemista Jakelle!

Zelda kirjoitti...

Voi sentään Jakkea, paranemista hälle.

Ihania tunikoita olit tehnyt, pitäisiköhän oma konekin kaivaa taas esille;)

Nimim. takkuista kissaa illan selvitellyt, levätköön nyt lopun iltaa ja jatkellaan huomenna..

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille!
Jakke-kissa voi tällä hetkellä ihan hyvin. Eilen käytiin läääkärissä ja mennään taas tänään...

Susu kirjoitti...

Kyllä olet ahkera monitaituri. Ompelukset on kivoja ja tunika näyttää mukavalta. Lankaleikki näyttää hauskalta! Muutama vuosi sitten tein vähän samanlaista kun laittelin peräkkäin puhumattomia lankoja ja siitä tuli oikea huivivillitys:-)
Jakelle pikaista paranemista!