sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Hampuusi väärinpäin!


Vihdoin ja viimein aamun sateettomana hetkenä (ja taas sataa lujaa ulkona) vihdoin saatiin kuvattua tämä villatakki. Takki odotteli muutaman viikon hyllyn reunalla kuvausta ja sen huomaa, joten älkää välittäkö rypyistä.

Hampuus väärinpäin sai alkun piipahduksestani Susun puotiin, jonka "ongelmajätekorissa" odotteli puolikiloa Rock-lankaa ottajaansa. Langassa oli mielenkiintoinen materiaalikoostumus (soijasilkkiä, hamppua, josta heti tuli hampuusi puhekieleeni ja villaa) ja langan kierre oli mieleen, samoin kuin pehmeä tuntuma. Ostettavahan ne oli, eikä kaduta yhtään. Harvinaista kylläkin tein jopa mallitilkun, jonka pesin parissakin eri pesuohjelmassa ja hyvänä pysyi, joten villatakkia puikoille ja ihan itselleni ajattelin tehdä.

Dropsilla olin katsellut yhtä mielenkiintoista puseromallia (ja taitaa siitä olla englanniksi villatakinkin ohje). Tämä malli oli vaan tehty alhaalta ylöspäin ja kun lankaa oli rajoitetusti ja muutenkin tykkään tehdä ylhäältä alaspäin, niin käänsin mallin ja niin tästä tuli "hampuusi väärinpäin".


Helposti ohjeen muuttaminen toisinpäin neulottavaksi sujuikin. Kavennukset siis korvasin lisäyksillä ja tietenkin lisäsin hihat. Yhden kerran kyllä "sekosin" ajatuksissani ja ihmettelin, miten teen seuraavan kohdan, kunnes muistin, että minähän lisään siinä missä ohjeessa kavennetaan. Kaikenkaikkiaan neule oli mukava tehdä ja päällä pehmoinen, eikä kutittanut, kun sovitin hihattoman paidan päälle, silloin hellepäivinä takin valmistuttua.Bolero ja hihatin "tyttöjen" kokoa on valmituneet, ne kuvataan, kunhan saan tyttöjä malliksi. Ompeluhommat on nyt pahasti koukuttaneet ja innolla olen ommellut juhlamekkoja, niistä sitten toiste enemmän. Ja kaunista, sateetonta päivää ensilauantaille toivotaan!

Ja eikun ompelemaan...
Loppuun nuorimman nappaama kuva Soodista ja Sonffista "sydämellisessä" asennossa nukkumassa:


Sydämellistä sunnuntain jatkoa!


23 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Taas niin nätti villatakki! Sinulla se tapahtuu! ;) Minä vain aina ja yhäti mietin, tekisinkö sen February ladyn, jota olen kauna mielinyt. ;DD Saamatonhan minä olen ainakin sen suhteen.

Mutta jännänä odotan näytille niitä muitakin juhlapukuja, joita olet ommellut. Ja jännään minä sitäkin, mitkä juhlat teillä on. ;D Hyvää säätä juhliinne toivon minäkin.

Villanne kirjoitti...

Kaunis takki! Minulla myös isommat neuleet antavat odottaa vuoroaan, vaikka takeille olisi kovasti käyttöä. :)

Hepsi kirjoitti...

Upea villatakki! Sinulta se syntyy!

Inkeri kirjoitti...

Kaunis, hyvin olet onnistunut tuon kaarrokkeen lisäyksissä. Minua aina hirvittää tuo kaarrikkeen teko, kun ei tahdo saada siitä istuvaa, jos tiheys ei täsmää ohjeen kanssa

Eila kirjoitti...

Mukavannäköinen kesävillatakki!

Tess kirjoitti...

Hieno neuletakki! Mie oon yrittänyt saada yhtä neuletakkia valmiiksi, mutta enempi olen varmasti purkanut kuin neulonut. Ajatus on ollut hukkateillä ja siitä on sitten saanut maksaa kalliisti. Elän toivossa, että se tulee kuitenkin lähiaikoina valmiiksi.

Zzz kirjoitti...

Hyvin onnistunut nurinkurin. Kissakuva :D.

Zelda kirjoitti...

Kaunis on - todella!

Birgitta kirjoitti...

Aivan upea villatakki.Ja teit siis ylhältä alas? Kuulostaa uskomattomalta, miten voi tehdä villatakkia ylhältä alaspäin? Ei taitaisi onnistua minulta. Vaikka nyt olisi kyllä tuolle konstille käyttöä, kun pitäisi tehdä lyhyt villatakki ja lankaa on vajaa 400g. Ihana tuo kissa kuva. Sonffi on niin söpö.

MariL kirjoitti...

Kaunis villatakki!

Paula kirjoitti...

Kaunis malli ja upeasti neulottu luomus! Täälläkin tahtoo jäädä tuo mallitilkkujen neulominen vähemmälle, pisteet siitä!

KnittingArchivist kirjoitti...

Kaunis villatakki! :)

Susu kirjoitti...

No jopas on ongelmajätteestä jalostunut kaunis hampuusi:-) Ja miten nopeasti sen teit kun on jo pari viikkoa ollut valmiinakin.

Kisuille kis kis!

Katri kirjoitti...

Ihana jakku!
Täytyypä joskus itsekin kokeilla väärinpäin neulontaa, selaisia ohjeita kun on harvassa, kiitos vinkistä.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kauniista kommenteistanne! Aika mukavalta tuo hampuusi näyttää kuvissa. Itseään kun katselee vaan peilin kautta ja siinähän kuva vaatteesta on ihan eri kuin luonnossa. Nyt pitäisi saada jokin isompi neule aloitettua. JUhlamekot alkaa olla suurin piirtein valmiita, paitsi ettei mulla itsellä ole mitään päälle pantavaa...

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Tosi nätti villatakki. Sinä se osaat värkätä noiden ohjeiden kanssa =D

MammaMyy kirjoitti...

Sinä sitten kerkiit. Ihastelin kauan Hampuusin kaarroketta, sanalla sanoen kaunis.

intsu kirjoitti...

Kyllä taas noin vaan sitten takin tekaisit englanninkielisestä ohjeestako ja vielä väärinpäin! Tosi kaunis on hampuusi:)

Pirena kirjoitti...

Kaunis kesävillatakki on miunkin mielestä. Toisilla ne puikot suihkii tuhatta ja sataa.
Minä olen nyt hurahtanut uudelleen kehräämiseen, sekin on vaan niin hidasta kun karstaan itse villasta.

Tanja kirjoitti...

Onpa hieno - ja olet kyllä aikaansaava!

Marjut kirjoitti...

Yhteiset toiveet taitavat olla ensi lauantain sään suhteen:)

Takki on tosi nätti!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia Teille kommenteistanne!
Pidetään peukkuja, että koko Suomessa saataisiin juhlia kauniissa tai ainakin sateettomassa säässä.

Sipi kirjoitti...

Ihana takki!