sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kesän kasvivärjäykset talven puserossa!

Tässä se edellisessä bloggauksessa vilautettu kaarroke kokonaan ja onhan siinä hihat ja helmakin.

Kuvat otti nopeassa tahdissa nuorimmainen hiihtolenkin jälkeen. Huomioittehan niskatuen, joka pitää nokkaanikin pystyssä... Kuvissakin näkyy aurinko, joka oli lämmittänyt hiihtäjät, eikä kauaa ulkona paikoillaan oltu. Saattaa olla, että pikkaisen olisi itselläkin mieli suksimaan tehnyt... Ihanaa muutenkin kevätauringon paiste ja ilmojen lämpiäminen. Tänään ja eilen mittarissa muutama aste pakkasta, joten aiemmat parinkymmenen asteen hujakoilla päivälämpötilat on toivottavasti jo ohi.

Tämä pusero on mun mielestä ihan selvä "hiihtäjän pusero". Tuleeko muille samaa mielleyhtymää puserosta? Itse en puseroa tarvitse, joten katsotaan, jos jollekkin kelpaisi ja jollei, niin pidettävähän se on itse sitten...

Langat on 100% villaa, kesäisten keitosten jäljiltä, esimerkiksi tässä bloggauksessa on jotain puseron lankoja. Tuo "keskivartalon" keltainen on omenapuunkuorista keitettyä ja aivan ihana väri luonnossa. Jostain syystä se oli ohuinta näistä langoista ja siinä kohtaa olis tarvinnut olla pienemmät puikot. Nyt työssä käytin resorissa 3,5 mm ja sileässä 4 mm Adin pyöröjä. Värien valintaan vaikutti se, että yhtä väriä oli maksimissaan 200 grammaa. Samaa väriä pitäisi värjätä aina isompi satsi, mutta nämähän oli harjoitusvärjäyksiä.

Työ on neulottu ylhäältä alas pyörönä täysin ilman saumoja. Pääntielle tein muotoiluja, eli takaa niska korkeammalla ja tästä muotoilusta piti ottaa kuvia, mut...
Lankoja kului työhän yhteensä n. 600 grammaa. Pusero on kooltaan n. 38 ja hihoista tein itselleni pitkät, jos pusero päätyy jollekkin muulle, niin hihat ei olis liian lyhyet. Mulla on nimittäin "liian lyhyet kädet" pituuteen verrattuna. Lapsillani puolestaan on liian pitkät kädet pituuteen verrattuna. Tasan ei käy onnen lahjat, eikä käpälien pituudet!

Tätä kaarrokekuvaa katsoessa ei voi kuin ihmetellä, miten erilaisia värejä kasveilla saakaan aikaan. Viimekesän värjäyksethän aloitin vasta heinäkuussa, eli kevään heleät värit puuttuu. Värjäilyt otin ihan kevyesti harjoittelumielessä, ilman tietoa/taitoa. Ja siltikin värejä lankoihin lähti ja jäi pysyvästi. Mitään kemikaalejahan en silloin edes käyttänyt ja koko homma meni ihan mutu tuntumalla. Värit on pysyneet langoissa ja tämäkin pusero pyöri eilen pesukoneessa, eikä väriä ollut lähtenyt.
Nyt eletään aurinkoisia kevätpäiviä ja kudotaan viimekesän värjäilyjä, mut, arvatkaas, kuka odottaa kevättä ja kasvien heräämistä!

Hyvää alkavaa viikkoa!


28 kommenttia:

Birgitta kirjoitti...

Todella hyvät värit tuossa puserossa, niin luonnon läheiset.

jansku kirjoitti...

oi kuinka hieno siitä tuli.. :)

Leena kirjoitti...

Vau, siis aivan ihanat värit!
Itse tykkään maanläheisistä väreistä mahdottomasti ;)

Kaisa kirjoitti...

Voi kuinka se on kaunis!! Joku sanoi joskus, että kaikki luonnonaineilla luodut värit sopivat yhteen, ja näköjään pitää todella paikkansa.

knea kirjoitti...

Aivan uskomattoman ihana pusero! Kasveilla saa niin kauniita sävyjä.

Sinikka kirjoitti...

Ihana pusero:)

Zzz kirjoitti...

Kaikin puolin hyvän näköinen.

Marleena kirjoitti...

Kaunis pusero!
Ihanan taidon olet opetellut ja saanut sitten aikaiseksi noin huikean neuleen! :-D

Marja kirjoitti...

Nätti se on :)
Taitaa sopia hyvin kisun väriinkin ;)

Heleena kirjoitti...

Mahtuuko mukaan hulluttelemaan huiveilla? Yhden huivin verran kuukaudessa olisi minimi ja kaikki sen yli olisi sitä hulluttelua.
Keväisen herkät värit ja kauniit kuviot kaarrokkeessa saavat ihan huokailemaan.

Tess kirjoitti...

Tosi nätti neule ja ihastuttava väritys!

Zelda kirjoitti...

Ihana, ihana pusero. Sellainen utuisen kaunis:)

Leena kirjoitti...

Ihastuttavat värit. Hienoa että kaarrokepuserot ovat taas suosiossa.

raita kirjoitti...

Kaunis pusero, kasvivärit sointuu hienosti toisiinsa. Miten muuten sait aikaan tuon lilaan vivahtavan värin?

MariL kirjoitti...

Kaunis pusero!

Hepuli kirjoitti...

Onpa kaunis! Ihanat värit. Oon niin kade kaikille, jotka osaa neuloa kirjoteuleita, mulla ei onnistu mitenkään päin, tulee vaan ryppyä ja kireetä...

intsu kirjoitti...

Aivan ihanat värit ja launis ja suuritöinen pusero muutenkin.

Pirena kirjoitti...

Kyllä on kaunis tuo pusero.

Matleena kirjoitti...

Voi kun siitä tuli upea! :) Niin kauniit harmoniset värit. Ei sellaisia saakaan muuten kuin kasvisvärjäämällä.

Sipi kirjoitti...

Ihana pusero! Värit on tosi upeat, sointuvat toisiinsa täydellisesti! Siitä tulee vanhat elokuvat mieleen, lumiset maisemat ja hiihtoretket, niissähän on usein juuri tämän tyyppisiä neuleita, mielettömän kauniita ihan kuten tämä omasikin :)

TiinaR kirjoitti...

Todella kaunis pusero!

Marjut kirjoitti...

Kerrassaan ihana, tykkään!

enkulin käsityöt kirjoitti...

UPEA

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne, ne ilahduttavat mieltä!
Raita kyseli tuon vaaleanpunaisen (luonnossa vaaleanpunainen, kuvassa näyttää lilahtavalta) väriä. Se on värjätty tavallisen sipulin kuorilla, mutta vasta kolmannesta värjäyksestä saa punertavaa. Ensimmäinen värjäyskerta sipulinkuorilla on tummankeltavihreä, sama liemmi ja toinen keitos, väri vaaleankellertävä, mutta kolmannet langat saavat vaaleanpunaisen värin. Jännä aine värjäykseen tuo sipulinkuori. Neljättä kertaa en kokeillut enää värjätä, liemi oli jo aika laiha.

Sirpa kirjoitti...

Kauniit värit ja kuviot. Minullekin puserosta tulee mieleen hiihtäjän pusero. :)

-maria- kirjoitti...

Oi, mikä pusero! Todella upea!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

IHANA, kaunis väritys =D

Hepsi kirjoitti...

Valtavan kaunis pusero!