tiistai 22. helmikuuta 2011

Pusero käännetyllä ohjeella!

Kiitokset Teille paranemistoivotuksista!
Törmäys tuntuu edelleem kropassa ja ennenkaikkea päässä, joten hissukseen mennään (pakosta) eteenpäin. Mitään isompaa ei ole saanut tehtyä ja huomaa pienemmistäkin hommasta, ettei pää niistä tykkää. Joten, arvatkaas, mitä mä olen sitten tehnyt? No, puikkojen heilutusta, tietenkin! Eilen jo uskalsin ottaa puikoille kirjoneuletta, joten eiköhän Mammutti tästäkin selviä... Kurjaa tytöille tietenkin se, että meillä on hiihtolomaviikko menossa ja ollaan kotosalla vaan.

Tämän puseron ohje on täältä. Ohjeen mukaanhan pusero tehtäis aljaalta ylöspäin, mut kun minä tykkään enemmän tehdä alhaalta ylöspäin, niin käänsin ohjeen toisin päin ja aloitin kauluksesta. Pikkuisen siinä piti välillä olla tarkkana, että kavennuksen muisti muuttaa lisäykseksi. Samoinhan tein tämän viime keväänä.
Lankana oli viimekesäisen kirppislöydön puuvilla/viskoosi (90/10) lanka, (vyötteen kuva alla). Lanka on taatusti viimevuosituhannelta, mut tietääkö kukaan, kuinka kaukaa sieltä?
Lanka oli aivan ihanaa neuloa, kyllä ennen osattiin tehdä lankoja. Puikot 4 mm pyöröadit. Lankaa oli 600 grammaa ja kaikki meni sopivasti, kun tein helmaa niin pitkälle, kuin lanka riitti. Kuvassa alla langanpätkä, josta nähnee langan elävä rakenne.
Kokoa puserolle tein "kutistumisvaran" verran enemmän. Tämänkin langan kyllä kesällä pesin, mutta samasta satsista ja myös pestystä langasta tämä pusero, joka oli uutena reilu, kutistui kuitenkin pesussa sopivaksi. Kun osaiskin puuvillasta neuloa vaatteita, jotka kutistuu sopivaksi, eikä pieneksi...

HHV-osallistujat listasin sivupalkkiin, siihen HHV-napin alle. Kauniita huiveja (ja muitakin käsitöitä) löytyy osallistujien nimiä klikkaamalla. Valmistuneita huiveja meinasin suoraan linkittää tähän postaukseen, mut nyt tuntuu päässä siltä, et parempi mennä pitkälleen...

Loppukevennyksenä Sonffin päikkärikuva!
Pieni pahvilaatikko pöydällä on lähes aina täynnä kissaa, Soodi ja Sonffi vaihtaavat laatikkovuorojaan vauhdissa.

16 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kaunis pusero!

Pirena kirjoitti...

Ja kaunis kissa, lisään.
Oiskohan nyt jo huivien vuoro miullakin, vieläkö mahtuu listaan? En kyllä lupaa mitään määriä, mutta ohjeita olen tulostellut ja lankaa löytyy. Nyt olis sopiva väli kun sain sukat valmiiksi.

Zzz kirjoitti...

Juu, ei aina jaksa tehdä kaikkea samalla tavalla kuin yleensä :). Hyvän mallinen pusero.

Hyvä, että olo kohenee ja kun otat kissasta mallia, niin homma hoitunee :)

Zelda kirjoitti...

Ihanaa, että alat toipua. Ei ne tosiaan ihan piis of kakeja ole tuollaiset törmäykset. Ja - vitsit - miten komean puseronkin olet ihan suitsait kutaissut. Olet kyllä ihan vauhtihirmu neulomaan.

Leena kirjoitti...

Tosi ihana pusero.

Kaisa kirjoitti...

Paranemista sinulle!! Itse totesin juuri tänään, että varsinkin risteykset ovat todella petollisen liukkaita auton kanssa. :( Toivottavasti olo pian kohenee! Mutta aivan ihana neule tuo...

Marleena kirjoitti...

Kaunis pusero! Piti käydä ohjekin kurkkaamassa. Enpä voinut tulostaa, kun yksi musteista oli loppunut! Mutta ehkä huomenna.
Toipumispuhalluksia täältä lähettelen. :-D

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule!

MariL kirjoitti...

Upea pusero!

Sirpa kirjoitti...

Kaunis pusero! :)

TiinaR kirjoitti...

Kaunis paita :) Mulla kävi ekan huivin kanssa huonosti, lankaa ei saa suomesta sittenkään ja ulkomailta en viitsi tilata. Purin koko huivin :P No, onneks huivi numero 2 on valmis kunhan vaan sais sen kuvattua :D

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia Teille kauniista ja parantavista kommenteistanne! Täällä tuli vähän takapakkia niskan kanssa, mut sehän tarkoittaa enemmän aikaa puikoilla heilutteluun... Ulkona olisi niin upea ilma, mut tyydyn katselemaan ikkunasta.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana pusero ja voi tuota pahvilaatikossa nukkuvaa kisua miten suloinen hän on. Noin tämä elämä tulisi ottaa.

Matleena kirjoitti...

Kaunis pusero ja niin ihanan värikin! :) Tykkään juuri tuosta sinisestä sinisissä eniten.

Minulla on HHV2 postausta vaille valmis ja 3 ja 4 ovat puikoilla! ;D Ja lisää suunnitteilla. ;DD

Lepäile nyt ihan rauhassa puikkoja heilutellen, että pääset sitten taas menoon mukaan. Lähettelen enkeleitä edelleen avuksesi.

Anonyymi kirjoitti...

Onko hankkinut jonkin blogi kuvauksissa käytettävän härpäkkeen kaulaasi? Ainakin alkaa olla samassa asennossa keho kuin jossain aikaisemmissakin kuvissa.. kaula venytettynä ylös;)
Jotain hupia ja hyödyn lisäksi tuestakin pitää ottaa irti.
Jaksamista, jaksamista sinne kaikille. T. Hoo

Maila kirjoitti...

Kaunis pusero. Ja varmasti ennen oli langat laadukkaampia, silloin -70 luvullakin ja vielä -80 luvullakin. On toki nytkin monia todella laadukkaita ja ihanasti neuloutuvia lankoja, mut niitä ei sitten joka paikkakunnalta saakaan.