keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

HHV 11 ja jalanlämmittimiä!

HHV 11 on kieputushuivi vuosi(kymmen)kerta mohairista.
Kaki kerää, eli 100 grammaa oli tätä 50% mohairia sisältävää lankaa ja otin tästä "matkakäsityön" ja automatkoillahan tämä sitten valmistuikin päättelyjä vaille valmiiksi. Huivin yhdistin renkaaksi kolmen puikon päättelyllä. Pituutta huiville tuli puolisentoista metriä, eli kahteen kertaan mukavasti kaulan ympäri menee, leveyttä reilu 20 senttiä, puikot oli 4 mm.

Mallineuleesta yritin ottaa kuvaa (alla),mut ei siitä taida selvä saada. No, tästä neuleesta tykkään, kun siinä voi molempia puolia pitää oikeana. Toisella puolen neulotaan yksi oikein, yksi nurin ja toisella puolella pelkkää oikeaa. Saattaa tälle neulemallille olla nimikin, muttei mun mieleen tule. Huivi on kivan pehmoinen ja köykäinen, eikä sovittaessa ainakaan heti alkanut kutittaa. Itselle en kyllä mohairista neulo, kun tuppaa kutittamaan niin nahkaa, kuin nenääkin. Lahjalaatikkoon huivi menee ja eiköhän se sieltä joskus pääse eteenpäin.

Nyt on puikoilla ollut pikkutöitä ja on parhaillaankin, aloitin eilen illalla Hellulle bolero tanssitunneille tai sitten kesäksi mekon kanssa Maikin ohjeella. Seuraavan huivin malli pitäis pikapuolin keksiä, mielessä ei ole vielä mitään mallia. Pitsihuivejahan olis niin kiva tehdä, mut niiden jatkosijoitus ei välttämättä ole helppoa. Itsellä on jo "muutama" huivi ja ystävätkin alkaa olla huivitettuja. Lasten hauskoille huiveille sen sijaan olis varmemmin "menekkiä" ja aina väillä olis tatve miehisemmällekkin huiville. Mut kun ne pitsihuivit on vaan niin kivoja... Eli saapas nähdä, minkälainen huivitus puikoille päätyy.

Ja muiden Hullujen Huivittelijoiden uusimpia huiveja kannattaa käydä katsomassa. Sivupalkissa HHV-napin alla on hulluttelijoiden nimet ja nimeä klikkaamalla pääsee blogeihin.

Perjantaina mut vietiin Susun puotiin lankaostoksille. Sieltä ostin mm Jannea toiseksi nuorimman tyttären sukkiin. Tyttö on talven mennyt yksillä sukilla, jotka tätinsä on joku vuosi sitten kutonut. Mitä sitä onkaan sanuttu suutarin lapsista jne... Tytöllä oli tarkat vaatimukset uusien sukkien suhteen (siks toteututs on viivästynyt, kun ei ole ollut lankaa), pitää olla samanlaiset kuin vanhat. Niin sitten perjantai-iltana aloin sukkia tytölle tehdä, eikä mitään muutoksia saanut tehdä vanhoihin verrattuna. Sukat on olleet jo käytössäkin. Tänään tyttö on kipeänä, joten pikakuviin sain tytön houkuteltua. Ensin kuvattiin nuo sukkansa yläkkuvassa.

Ja sukkien päälle puettiin toisen tyttären "ohjeistuksellaan" tehdyt säärystimet. Kuvasta erottunee tarkkaan katsoen mallineule, jota voi käyttää molemmin puolin. Toinen säärystin puettiin "oikein" päin ja toinen "nurin" päin. Lankana oli tuntematon villa(sekoite) lanka, jonka viimekesänä kasvivärjäsin. Nuo oli mukavat ja nopeat neuloa.

Soodi kauneusunillaam samassa huippusuositussa laatikossa, jonka jo olenkin näyttänyt täällä Sonffin kanssa. Niin pieni laatikko ja silti, lähes aina siinä toinen kissoista nukkuu. Rehellisesti sanoen, mua säälittää kissapasat pienessä pahvilaatikossaan. Varsinkin kun olen pitkään suunnitellut neuloa huovutetun kopan kisuille, pitää neuloa se, eikä vaan suunnitella. Soodi ei muuten edes herännyt kuvaukseen, vaikka salama räpsähti!

Hyvää viikonjatkoa!

11 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kiva kieputushuivi! Pitääkin kysellä, olisi M:llä tarvetta sellaiselle ensi talveksi:)

Zzz kirjoitti...

No johan on taas tullut valmista :).

Sude kirjoitti...

Nyt vähäksi aikaa huivineuleet sivuun ja Soodille sen kokoinen pesä, että häntäkin mahtuu sisäpuolelle :) Johan tässä tulee ahtaanpaikankammo kuvaakin katsoessa :)
Kieputushuivi on kyllä kivan näköinen. Taidanpa laittaa tuon mallineuleen korvantaakse muistiin.

-maria- kirjoitti...

Kauniin värinen kieputushuivi! Tosin minäkään en oikein voi käyttää mohairia tai angoraa, pistävät aivastuttamaan.

Eija kirjoitti...

No olethan taas ehtinyt! Vai pääsit sinäkin Susulla käymään, minäkin pistäydyin perjantaina, kas kun ei törmätty!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Ihanaa vihreetä! Mulla samantapainen just puikoilla siitä vihreestä purkulangasta, josta tein kämmekkäät.

Marleena kirjoitti...

Hienoja neulomuksia taas!
ihana kisu!

Susu ja Tassu kirjoitti...

Mitä pienempi koppa, sen parempi nukkumapaikka sanoo Tassu, jonka äiskän yltiöpäinen Mammuttiruokavalioon siirtyminen sai aikaan massuun sekamelskaa.

Nopiapa olet ollut kun jo nyt on sukat käytössä!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa tuo vihreä neule - lempiväriäni

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kauniista kommenteistanne! Olen nyt sitten aloittanut kutoa kisuille huovutettua koria, katsotaan mahtuiskohan siihen häntäkin sisään... Ja bolero valmistui Hellulle, blogataan pian.

Seijasisko kirjoitti...

Kiva huivi!
Voisko olla joku sivu esim. postaus sun sivuilla, jonka kommentteihin kaikki osallistujat voisivat linkittää valmistuneet huivit. Olis kiva sitten käydä niitä kattelemassa ja saada ideoitakin??

Mulla valmistui viikolla HHV2 .:)