keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

HHV 13, Pääsiäishuivi!

HHV huivittelu jatkuu täällä ja huivit on mielessä päivin ja öisin nähdään huiviunia. Hullua, eikö totta!

Onnistuin nostamaan myös tuon HHV-huivien "keräysbloggauksen" ylemmäs Matleenan mainioilla neuvoilla. Tuota bloggausta nostelen jatkossakin ylöspäin. Sieltä kommenteista löytyy muiden huiveihin linkkejä ja mukana olevat hulluttelijathan on linkitetty myös tuohon sivupalkkiin HHV-napin alapuolelle.
Monta kaunista, ihanaa HHV-huivia löytyy linkeistä. Käykääpä ihailemassa!

oman HHV 13:sta ulkokuvat otin eilen yllättäin vesisateessa. Ulos päästyäni alkoi vettä sataa (mikä hämmästyttävä luonnonilmiö pitkästä aikaa) ja kuvat nappasin nopeasti.

Huivi on neulottu kahdesta kerästä (yht. 100g) Lidllin sukkalankaa ja 3,5 mm puikot oli työvälineenä. Mallia ei ollut, huivi sai alkunsa äkkikiireessä autoon lähtiessä napatusta kerästä ja siihen oletetusti sopivista puikoista, aikaa lähtöön oli minuutti, joten valinta oli nopea. Tästä tuli mieleen, että aina pitäisi olla kassissa valmiiksi mukana sopiva matkaneule!

Lanka oli niin keväisen, tai oikestaan Pääsiäisen väristä. Ajattelin tehdä jotain Baktuksen tyylistä huivista. Ensin lähdin tekemään sileää, mutta pitsineuletta alkoi alun jälkeen tehdä mieli kokeilla. Ensimmäisen kerän neuloin lisäten silmukoita ja kerän vaihtuessa kavensin samassa suhteessa (lisäykset/kavennukset joka 6. kerros). Pitsiraitojen suunnan muutin myös puolessa välissä huivia.

Huivista tuli yllättävän kiva valmiina, eli taas pingoitus teki ihmeitä ulkonäölle. Lanka on ohutta, tiukkakierteistä ja käsittääkseni langassa on puuvillaa mukana myöskin. Pehmeä ainakin huivi on, eikä lyhyellä kokeilulla kutittanut yhtään mun kaulaani. Leveyttä huivilla on reilut pari metriä ja korkeimmalta kohdalta korkeutta noin puolimetriä. Juurikin sopivan kokoinen kevättakin alle tai päälle.

Edellinen Kevätlumi ja tämä on keväistä väritystä, juuri oikean väristä neulottavaa tähän vuoden aikaan. Harmi vaan, ettei kumpikaan huivi käy väriensä puolesta mulle, vaikka miten yrittäisi sovitella... Nyt puikoilla ei olekkaan huivia, vaan hihatin tyttärelle pellavalangasta, mut josko sen jälkeen joku huivi...

Sonffikin kokeilee huivia!
Sonffista on kasvanut varsinainen "mallikissa". Kun kameran kanssa lähestyn, Sonffi poseeraa ja taitaapa nauttia kuvaamisesta.

Soodilla on luonteista lahjakkuutta huivimalliksi!

Huivittelemisiin!

13 kommenttia:

Hannaliini kirjoitti...

Oih, miten tuollaisen ihanuuden VOI tehdä ilman ohjetta?!!

Eija kirjoitti...

Hieno on huivi ja vielä omasta päästä! Itse käytän samaa taktiikkaa. Mulla on aina käsilaukussa matkaneule (reissaan työkseni) ja mielellään mallia omasta päästä, jottei tarvitse ohjeita kuljetella. Huivit ovat hyviä matkaneuleita, ne kun eivät vie paljon tilaa! Yritän jossain vaiheessa taas linkittää (HHV), viime kokeilu hävisi johonkin bittitaivaaseen?

MariL kirjoitti...

Kaunis huivi! :)

jansku kirjoitti...

kaunis huivi taas.. minä en saa aikaan mitään ...

Birgitta kirjoitti...

Ihanan värinen huivi, kelpaisi minullekin. On se Sonffi vaan niin Leevin oloinen.

Mari kirjoitti...

Suloinen huivi ja kertakaikkisen suloiset huivimallit sitä esittelemässä :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

OOOH mikä ihanuus

Leena kirjoitti...

Ihana huivi!

Susu kirjoitti...

Voi et miten voikaan onnistua noin hieno juttu ihan vaan fiilistelemällä!

Jos toi on pääsiäishuivi niin ei sit muuta kun huivi päähän, luuta esiin, kaffepannu ja molemmat kissat luudalle ja lentoon!

intsu kirjoitti...

Kiva huivi tuokin. Näin tuota lankaa joskus Lidllissä,mutta jäi ostamatta,kun en keksinyt käyttöä:)Ja noin kivasti sopii huiviin.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Ihanat poseeraukset!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset Teille kauniista kommenteistanne!
Soodi ja Sonffi kiittävät kehräten!

Kaisa kirjoitti...

Voi, Sonffi on kyllä aivan loistava malli, pään asennotkin kuin ammattilaisella! :D Ja huivi on myös hieno... ;)