sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

HHV 14 Nauhalangasta huivi kukkakoristeella!

HHV 14 nauhalangasta ainaoikein ja pidennetyillä silmukoilla neulottu "kaulahuivi", jonka voi kiinnittää virkatulla kukalla.

Kukkasen virkkasin ja taas kerran totesin, että virkkaus sattuu mun käteen ja sormiin, joten suurempia virkkuuhommia pitää muistaa välttää...

Kukkasen, tai ruusuahan tuo esittää, jollette huomanneet, keskelle virkkasin muutaman helmen ja taakse laitoin koruneulan, jolla kukan ja liukkaan huivin voi kiinnittää. Alunperin suunnittelin huivin päihin hapsuja, joissa olis helmiä. Useammallakin tavalla niitä hapsuja yritin saada aikaan, vaan ei tuosta langasta siedettäviä hapsuja helmillä tai ilman saa aikaan. Helmiä kun kerran kaivoin esiin, niin johonkin piti pistää edes muutama, joten kukan keskustaan sitten...

Muutama kerros ainaoikeaa ja pidennettyjä silmukoita valokoitui mallineuleeksi.
Monenlaista mallineuletta kokeilin, mutta tuo lanka on sen verran hankala tapaus, ettei pitsikuviot yms. siinä näytä kauniilta.

Tässä neuloin 4,5 mm puikoilla ja kukan kera lankaa kului reilu 150 grammaa. Väri tuossa langassa on se, josta pidän. Selkeästi nämä HHV-huivini on maaliskuussa muuttuneet keväisemmiksi. Leveyttä huivilla on n. 20 senttiä ja pituutta toista metriä. Tää on vähän sellainen "koriste"huivi, olevinaan.

Lanka on viimekesäisen kirppislöydön jäljiltä. Lanka oli yhtenä lankana kassissa, jonka ostin ja ne muut langat oli ne, joiden takia ostoksen tein.

Sanokaa, mitä tästä nauhalangasta voisi tehdä?
Lankaa on runsaasti kaapissa, myös mustana... Lanka on sen verran painavaa ja liukasta, että vaatteena tuskin toimii. Varmaan se on huiveiksi tehtävä, mutta millaiset mallit toimisivat...

Mulla on ollut oppivainen aamupäivä ja vielä kun tunti "vietiin", niin tuntuu päivä karanneen käsistä. Innostuin aamulla harjoittelemaan Gimpin käyttöä ja siinäpä se tunti toisensa perään meni huomaamatta kuvien kanssa leikkiessä. Ei, nämä kuvat ei vielä ole Gimpissä käyneetkään. Haaveissa on, että joskus osaisin muokata kuvia edes kohtalaisesti. Toinen harjoittelu on tuo kameran käyttö. Molempiin harjoituksiin jää helposti koukkuun...

Susu ja Tassu muisti mua ja kissoja suurenmoisella tunnustuksella. Siitä enemmän huomenna, sillä huominen on juuri oikea päivä sille! Kiitokset Susu ja Tassu!

Ja vielä Sonffi esittelee huivia!

Hyvää kesäaikaa ja alkavaa viikkoa!

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Hieno huivi! Minäkin tykkään tuosta väristä. :) Eikös siitä nauhalangasta voisi tehdä myssyjäkin. Ainakin jostakin nauhalangasta, nimeä en nyt muista, tuli ihan hyviä sytomyssyjä.

Kameran ja kuvien kanssa saa kyllä kulumaan aikaa, ei tule aika pitkäksi. ;D Aivan päätä huimaa, kun kuulee, mitä kaikkea kuvankäsittelyn avulla voidaan saada aikaan. Jos osaisi. ;)

Anneli kirjoitti...

Ihana huivi !
Ja tuo kukka... tiedäthän sinä että niistä minä tykkään :D

Mari kirjoitti...

Huivi on tosi kiva! Ja jälleen suunnattoman suloinen mannekiini :)
Mullakin on nauhalankoja ja ainakin osan niistä "tuhoan" lampunvarjostinviritelmääni. Se, että sopiiko ne siihen jää vielä nähtäväksi...
Olen tehnyt nauhalangasta makramé töitä ja siihen se tuntuu sopivan ihan hyvin.

Lila kirjoitti...

Kaunis huivi ja kauniin värinen:) Kukkanen on kaunis!
Ja tu mannekiini on suloinen:)

intsu kirjoitti...

Oi kuinka kaunis huivi tämäkin. Kivan näköistä tuo nauhalanka. Ja Sonffi oikeen polleeta uuden huivin kanssa!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset Teille kommenteistanne!
Matleena; Tuo lanka on käsittääkseni täyttä tekokuitua ja todella liukasta. Myssyt tuskin pysyisi ilman liimaa päässä. Oletan langan olevan Novitalta viimevuosituhannella, saattaa olla Tahiti-nimistä lankaa tai sitten ko. langan isoäitiä.
Mari; Tuo varjostin-idea on hyvä. Itseasiassa yritin saada tyttären suostumaan itsetehtyyn varjostimeen sen Strömsön ohjelman jälkeen, muttei vielä ole lämminnyt. Tahtoo kuulemma ostetun... Harmi, tuo värikin menisi tytön huoneeseen hyvin. Jotenkin nuo langat on kulutettava, poiskaan en kyllä heitä. Eiköhän ne siitä joksikin muodostu...

Sari kirjoitti...

Onpas kaunis! Minä viime kesänä väsäsin topin ja se tuntuu raskaanpuoleiselta, aina venyy ja vanuu, ja tarttuu joka paikkaan. Jos koriin vielä tarttuu nauhalankaa, taidan minäkin tuollaista kokeilla.