tiistai 26. huhtikuuta 2011

Dominoilla jatkuu!

Pääsiäinen meni, itseasiassa hurahti ohitse melkoista vauhtia. Kevät on edennyt samoin vauhdilla. Ja jääköön kertomatta, miten kevään lämpö sai pihahommien teon innon päälle ja huonostihan siinä tietenkin kävi. Yritin kyllä ihan hiljaa, varovasti touhuilla, mut lopputulos oli, et lonkka otti nokkiinsa ja nyt ollaan ihan paikoillaan peiton alla, Sonffi lonkan päällä ja yläkuvan neuletta ihan hiljaa tikutellaan eteenpäin. On se muuten uskomatonta, miten eläin vaistoaa kipeän/tulehtuneen kohdan ja viihtyy siinä tuntikaupalla parantamassa. Onneksi on kissat! Oikeasti mun piti kirjoittaa väliaikatietoja keskeneräisestä neuleesta, eikä valittaa.

Siis asiaan: Domino-peiton valmistuttua, aloin samantien tikutella pienempiä domino-paloja ajatuksella jonkinlaista takkia tms. tehdä. Ajattelin mallin muodostuvan työn edetessä. Ensialkuun ei kyllä lupaavalta näyttänyt ja nuorimman ehdotus tehdä siitä Sonffille peitto, alkoi näyttää todennäköiseltä vaihtoehdolta. No, eräänä hetkenä sitten sain päähäni selvän vision, takki siitä tulisi ja millainen takki, sekin oli jo selvää. Teknistä toteututusta piti hetki miettiä. Satulahihat, joiden keskellä kulkee domino-ruudut on nyt tavoitteena ja parhaillaan teossa. Yhtään en tiedä, miten hihasuunnitelma toimii, siinä kun on sekä pitkittäin, että poikittain neuletta. Eli jännitystä ilmassa.

Sunnuntaina aloitin ulkoneulontakauden ja ai että tuntui hyvältä tikutella auringon paisteessa. Sunnuntailta on myös tuo kuva. Helmaosa siis muodostuu domino-paloista, joita siinä on 48 kappaletta ja punnitsin tuon domino-osuuden, joka yllättäin painoi n. 300g. Helmaan teen lisää rivin dominoita, jos lankoja riittää, todennäköisesti ei riitä. Voipi olla, että joudun vielä värjäämään lankaa, jolla teen reunukset... Langathan on niitä viimekesäisiä kasvivärjäyslankoja, joten samoja värejä ei ole saatavissa. Mielenkiinnolla neulotaan eteenpäin ja jännätään, vastaako neule mielikuvaa, vai tuleeko siitä sittenkin Sonffille peitto... Ihanaa, pehmeiden värien harmoniaa nuo neuleet ja Sonffi yhdessä muodostavat.


Sunnuntaina kuvasin valkovuokkojen alkuja monien muiden bloggaajien tavoin, mutta laitampa tänne toisenlaisen "luontokuvan". Arvatkaas, mitä tuo esittää? Siinä on meidän jouluksi jäädytetty lyhty, jonka sisään nuo koristeet jäädytin. Vielä sunnuntaina oli niin jäässä, etteivät koristeet irronneet. No, onneksi taitaa viimeisetkin jäät ja lumet olla menneen talven lumia ja vihreää maasta nousee ihan silmissä, puhumattakaan puiden silmuista, jotka hetkessä ilmestyivät ja alkoivat puhjeta. Ihanaa, kevät on totta!

Kaunista viikon jatkoa!

11 kommenttia:

jansku kirjoitti...

kivan näköistä taas on tulossa :)
kurja tuo sinun lonkkasi, toivpttavasti patanee pian ...

Auli kirjoitti...

Tulee hieno dominopeitto! Ihanat värit

Marjut kirjoitti...

Tosi ikävää tuo lonkkakipu; toivottavasti helpottaa.

Jännityksellä odotan valmista takkia.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kurjaa tuo lonkkakipu. Minäkin olen tuota kipua joutunut kuuntelemaan monta vuotta ja minulle leikattiin vuonna 2003 keinolonkka. Kivut jäivät sinne Ortonin pöydälle. Ihana tulee kyllä tuosta peitostasi.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Innolla odottelen työsi valmistumista =D

Zelda kirjoitti...

Paranemista toivottelen minäkin:)

Hyvältä vaikuttaa tuo takki, mainiot värit.

Tintti kirjoitti...

Kaunis takki on tulossa,
Pikaista paranemista!

Anonyymi kirjoitti...

Mukava nähdä minkälaiset satulahihat dominoista kehkeytyy.. Nopeaa kuntoutumista lonkallesi!

Susu kirjoitti...

Jännittävä tämä uusinkin dominoprojektisi!
Toivottavasti voit jo paremmin. Ainakin sulla on maailman paras hoitaja:-)

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Täällä on ensimmäinen hiha kokonaisuudessaan vamistunut ja äsken mallaikin sitä paikoilleen ja sovittelin. Ihan hyvältä systeemiltä tuo hihasysteemi ainakin sovituksessa vaikutti. Lisää lankaakin piti sitten värjäillä, että saa kunnon reunukset tehtyä. Hirmuinen hinku saada takki valmiiksi on kyllä!
Lonkka sai tänään hoitoa, ihan oikealta hoitajalta ja nyt toivotaan taas parempaa. SOnffi jatkaa kotihoitajana, ihanana sellaisena.

Sipi kirjoitti...

Niin on taas kaunista dominoa tulossa :)
Toipumista ja oikein Iloista Vappua!