tiistai 5. huhtikuuta 2011

HHV-15, PItkää kieputusta!

HHV-15, on piiitkä kieputushuivi tyttärelle!
Tässä huivissa ei vaikeusasteita ole, muuta kuin musta väri (edes keväällä en enää näe mustaa neuloa) ja helpon mallikerran tikutusta...

Tämä valkoinen kieputushuivi jäi "vain" kahden kieputuksen huiviksi, langan riittävyyden takia ja mustaan oli (värin lisäksi) työohjeena, että menee kolme kertaa kaulanympäri. No, minä loin päälle kolmesataa silmukkaa (4,5 mm pyöröille) ja lähdin tikuttamaan huivia. Pyöröt oli pituudeltaan 120 cm ja huivin leveys jäi näin arvailun varaan, kunnes päättelin silmät ja kyllä leveyttä oli ainakin tarpeeksi, jollei vähän liikaakin. No, oletan huivin menevän jonkinverran kasaan pesussa (langassa 60% puuvillaa). Lanka on näitä vanhoja "sulovileenejäni", Novitan, ei mikään niin ihana lanka neuloa, mutta poishan nekin on neulottava. Tähän sain kulutettua lankaa reilut 250 grammaa.

Mallineuleena oli 5 oikein, langankiero ja kaksi takareunoista yhteen. Tämä siirtyi aina seuraavalla kerralla vasemmalle, eli vinoja raitoja. Yritettiin me kuvatakkin mallineuletta, mutta mustasta ei nyt saatu selvää kuvaa.

Juu, leveyttä on reilusta päälle kolme metriä.

Ja seuraava HHV-huivi on parhaillaan pingoituskessa, ettei huivit pääse kesken loppumaan.
Pitäiskö nyt puikoille ottaa jotain muuta neulottavaa, vai voisko päästellä huiveja, kun nyt kerran huivittaa...

Tytär sai kuvaan elukan, joka meinaa syödä keskeneräistä huivia!
Löytyi sitten lajimääritys tällekkin elukalle, jolla Soodikin tykkää leikkiä.
Ja arvatte, millä Mammutti tykkää leikkiä, silloin kun ei puikoilla leiki...

Huivittelemisiin!7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Onpas pitkän pitkä huivi! :) Täällä toinen, joka ei näe kutoa mustaa, nykyään kieltäydynkin jo siitä. Minulla on harmaakaihi molemmissa silmissä, joten sekin uymmärtääkseni pahentaa mustan erottamista. Mutta voin panna toivoa leikkauksen jälkeiseen elämään! ;)

Matleena kirjoitti...

Jokos muuten olet katsonut uusimman Mummon. Sopiva teille kissaihmisille! ;DD
http://mummo.sarjakuvablogit.com/

Zzz kirjoitti...

Jösses, miten pitkä. Musta on kyllä hankalaa neulottavaa..

Mari kirjoitti...

Kyllä riittää kieputtamisvaraa huivissa :) Anna mennä vaan jos kerran huiveja pukkaututtaa!

Maikki kirjoitti...

Pitkä ja komia!

Musta on kurjaa neulottavaa. Aiemmin on tullut tehtyä mustasta helppoja sukkia ja pipoja, mutta nyt minullakin ekaa kertaa musta pitsihuivi puikoilla. Tuntuu että saa olla kaikki valot ollalla päällä ja silti ei tahdo erottaa minne päin ne silmukat vinksottaa :)

Eija kirjoitti...

Juu, ei ole musta suosikkineulottavaa, vaikka muuten tykkäisin käyttää. On muuten komia huivi! On siinä ollut tikuttamista!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia Teille kauniista kommenteistanne!
Musta on muuttunut aina vaan vaikeammaksi minun neuloa ja taitais olla aika käydä tutkituttamassa silmät, että onko vaan vanhuus vaivana, vai jotain muuta.