torstai 26. toukokuuta 2011

HHV-21 Koivunlehti-huivi!

HHV-hulluttelut ei täällä olleet viimeaikoina mitenkään vauhdikkaita, mutta tämän huivin ansiosta mennään sentään huivi/viikko vauhtia.

HHV-21 Koivunlehtihuvi:


Ensimmäinen ulkovärjäykseni tänäkeväänä antoi kirkkaan keltaisen huivilangan, nimensä mukaisesti koivunlehdillä värjätty.
Kuvasin huivia voikukkien vieressä, että keltaisen värin voimakkuus tulisi esille.
En uskaltanut edes unelmoida näin voimakkaasta väristä, joten yllätys oli totaalinen, mut mieluinen.

Siinä niitä on koivunlehtiä huivin seurassa.

Lanka on Susulta ostettua 100% villaa, kaksisäikeisenä. Alunaa käytin puretukseen. Värjäsin useammankin erän koivunlehdillä ja tulos oli samaa kirkasta väriä. Yhden vyyhdin jätin purettamatta ja siinä väri jäi hailakan vihreäksi. Tavoittelin tai oikeastaan toivoin kirkkaan vihreää lopputulosta, sitä ei tällä kertaa tullut. Kasvivärjäys on kyllä täynnä yllätyksiä, ainakin tälläiselle "kokeilen, mitä tulee, ilman tarkkoja mittauksia" värjääjälle. Ihanaa, että edessä on kesä, jonka aikana toivottavasti saa tehtyä monen monta värjäyskokeilua!


Huivin malli on pääosiltaan omaa suunnittelemattomuutta, eli eteenpäin kokeilemalla menoa. Huivin aloitin niskasta ja lisäyksissä käytin Lankakomeron Päivin Sirppi-huivin silmukkamääriä. Lankaa kun oli käytettävissä (tätä paksuutta ja värjäyserää) sata grammaa, niin langan määrän mukaan edettiin. Pitsineuleessa tavoittelin jonkinlaista lehden mallia, en tiedä sitten, näkeekö kukaan muu lehtiä huivissa...
Lankaa kului se 100 grammaa ja puikot oli 4 ja 4,5 milliset.

Huivista tuli kaulaan kiedottavavaksi aika näppärän kokoinen. Niin ihanalta kuin väri muuten näyttääkin, en itse taida kyllä huivia käyttää. Laitetaan lahjalaatikkoon odottamaan kohtaloaan. Jos joku sattuu miettimään, mitä teen näillä hullutteluhuiveilla, niin ei kannata miettiä. Itsekkään en mieti, neulon vaan...

Näin kauniita "vauvakäpyjä" löysin yhdestä kuusesta!

Kaunista loppuviikkoa!


15 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Mahtava keltainen väri hienossa huivissa.

Vauvakäpyjä tarviikin käydä etsimässä..

Neili kirjoitti...

Kaunis keltainen ja kaunis huivi.

Vaikka en olekaan mukana huivihullutuksessa, niin neulon silloin tällöin huiveja ja en itse käytä niitä. Mutta kun niitä on niin mukava tehdä!

Hannaliini kirjoitti...

Upea keltainen väri ja kaunis huivi!

Eija kirjoitti...

Ihanan keltainen huivi ja suunnittelu se se vasta on huippuluokkaa!!! Tällä tavoin tekemällä saa yleensä parhaan lopputuloksen, kuten tässäkin tapauksessa!

En minäkään vielä tiedä mitä kaikilla huiveilla teen, mutta onhan noita tarvisijoita ja lahjalaatikkoon sopii aina huivi jos toinenkin! Tehdään vaan lisää huiveja, se kun se on niin mukavaa!

Matleena kirjoitti...

Kaunis kauniinvärinen huivi! :) Ja sinä olet HHV-aikataulussa, mutta minä uhkaan pudota (4 valmista vasta). Mutta en minä hulluttelua lopeta, en toki. Onneksi minulla on niin pieni tavoite, että helposti saan kiinni.

Tintti kirjoitti...

Kaunis huivi. Ihanan mallin olen suunnitellut :-)

Upean keltaisen olet saanut koivusta irti.

Sari kirjoitti...

Aivan upea väri!! Sopii niin kauniisti tuohon huivin malliin.

Marjut kirjoitti...

Onpa loistavan keltainen väri. Jännä ajatella, että vihreistä koivunlehdistä tulee keltaista:) Huivissa on myös kaunis malli.

kisa kirjoitti...

Kaunis keltainen huivi!

Sipi kirjoitti...

Kaunis kesäisen keltainen huivi!

Maikki kirjoitti...

Kylläpä on kaunista taas, sekä väri että malli! :)

Piiku kirjoitti...

Ihana on keltainen väri - me taidettiin saada jälkivärinä jotain tuohon suuntaan.... Puretus lienee se avainsana? Ota noista selvää!
Hieno huivi todellakin - keltainen on vain haastava väri suomalaiselle kalpeanaamalle.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
On se niin ihmeellinen tuo luonnon väripata, kaikenlaista väriä tulee, milloin vahingossa, milloin tarkoituksella...

Susu kirjoitti...

Upea väri ja hienoa suunnittelua! Tämä sun koivunlehtivärisi oli innostuksena meidänkin keitoksillemme viime viikonloppuna. Ja nyt kattilassa lojuu yks vyyhti samaista lankaa raparperista keitetyssä liemessä, joka näyttää ihan kuralillulta... Saas nähdä mitä siitäkin tulee. Jänskättää:-)

Tanja kirjoitti...

En lakkaa ihastelemasta upeaa väriä! Ovatko tämänvuotisia koivunlehtiä vai kenties viime vuonna kuivattuja? Sama kasvikin antaa eri vaiheissa kesää erilaisia väriä, joten värjäämiseen todellakin pätee sääntö: saa sellaista kuin tulee.

Myös huivin malli on kaunis!