maanantai 4. heinäkuuta 2011

HHV-26 ja kesäkuun yhteenveto!

Hullun Huivi Vuoden viimeviikon huivin kävin äsken kuvaamassa pokkarilla. Meillä pieniä sähkökatkoja riittää edelleen, joten pöytäkonetta en uskalla availla ja omalta kameralta kuvia sinne laitella. No, onnistuuhan se näinkin ja vielä vältytte lomakuvien katselulta.

Juhannuksena tein vyön (siitä kuvat sitten kun lataan lomakuvat), neulotun sellaisen ja siinä jujuna oli pieni lehtikuvio i-cordin väleissä ja päässä renksu, josta vyö pujotetaan. Samantein vyön valmistuttua piti kokeilla huivia samalla systeemillä ja isommilla lehdillä. Lankana tässä on Patonssin Sorbet (87% puuvilla) ja puikot taisi olla 3,5 mm. Lankavalinta olisi saanut olla vielä jämäkämpi tai paksumpi, mutta sopivaa ei sillä hetkellä kaapista löytynyt ja tämä on nyt sitten kokeiluversio, mutta ihan kiva sellainen. Itse tykästyin tähän huivi-ideaan ja kunhan saan sopivia lankoja, niin näitä tulee lisää... Malli on siis "omasta päästä" kehitelty, tosin mielikuva on tämän tyylisen huivin näkemisestä jossain, muttei mitään käsitystä missä ja milloin. Seuraava huivi on "perinteinen" pitsihuivi ja se on jo pingoituksessa.

Hellettä on piisannut täällä ja eilinenkin oli vielä hellepäivä, tänään ollaan jo viileämmässä säässä. Eilinen meni kasvivärjäyksiä yrittäessä tehdä ja "ukkosia vahtiessa", eli kuljetin värjäystavaroita suojaan ja esiin sen mukaan, miten ukkosen jylinät lähestyivät. No, tänne asti ei ukkoset loppujen lopuksi saapuneet ollenkaan ja pikkuisen vettä saatiin vasta puolenyön maissa. Kuvassa odottelee omenapuun oksista keitetty väri siivilöintiä ja lankaa. Tämän päivän värjäysväri siis ja toiveissa on saada punaiseen vivahtavaa keltaista. Nähtäväksi jää, mitä väriä sitten todellisuudessa siitä tulee...

Ja kesäkuun neuleetkin on aika pistä yhteen:


  • Lehtiköynnös-huivi Sorbettia 100g
  • Neulottu vyö Sorbettia 50g
  • Lehmus-huivi krapilla värjättyä vironvillaa 150g
  • Hihatin punapuulla värjättyä 2-kertaista villaa 100g
  • Hihatin, sinipuulla värjättyä villaa 200g
  • Lumi-huivi, lila 150g
  • Virkattu lierihattu Patonssin 100% cottonia reilut 100g
  • Saunahattu Viking Polargarnia 150g
  • Pihlajanlehti-huivi kasvivärjättyä lankaa 150g
  • Haruni Virinvillaa 150g

Kesäkuussa lankaa kului 1 kg 300 grammaa ja 10 valmista työtä!

Hyvää alkanutta viikkoa!


11 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Erikoisen kaunis huivi.

Marjut kirjoitti...

Voi, miten kaunis huivi!

Auli kirjoitti...

Voi kun tuo on kiva. Se on ihan kuin koru!

Eija kirjoitti...

Aivan ihana huivi!!! Mulla stoppaa tämä huivin teko vähäksi aikaa, kun sain just kasettiautollisen kiviainesta pihaan ...

Villanne kirjoitti...

Kaunis huivi!

Hannaliini kirjoitti...

Onpa ihana ja kekseliäs huivi! Mitä luulet, tekisitkö ohjeen tähän?

amuk kirjoitti...

Todella upea huivi ! Jos vaan viitsit ja huvittaa väsätä jonkinlaisia ohjeita olisin myös kiinnostunut. Nöyrin pyyntöni vain ei paineita. En ole koskaan nähnyt vastavaa, tosi näppärä.

Mari kirjoitti...

Ihanan erilainen huivi, todella nätti!

Susu kirjoitti...

Tosi kiva huivi-idea!
Meillä ukkosti kunnolla sekä lauantaina että sunnuntaina. Ilma viileni hetkeksi.

Maikki kirjoitti...

Ihana! Minäkäin olisin kiinnostunut ohjeesta... :)

MammaMyy kirjoitti...

Auli sen jo kertoikin; kuin koru. Ihana.