keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

HHV-27 JÄÄKUKKA!

No niin, vihdoin ja viimein pääsin loma ja muidenkin viimeaikoina otettujen kuvien kimppuun, eikä taida ukkosta varoa ainakaan lähitunteina. Tosin kuvien (satoja, satoja) läpikäyminen on vielä edessä, mutta muutaman kuvan niistä nappasin jo tähän:

HHV-27 Jääkukka-huivi. Lankana käytin Harunista jääneen vironvillan loppuun tähän huiviin, painoa nippa nappa 150g. Ensimmäinen Jääkukkani löytyy täältä. Ihastuin silloin malliin ja ihana neulottava tämäkin huivi oli. Pingoitus aukaisi "mytyn" jälleen kauniiksi huiviksi. Vähän jännäsin, miten liukuvärjätty lanka sopii malliin, mutta hyvinhän se tähänkin menee.

HHV-hulluttelijoihin linkit löytyy tuosta sivupalkista HHV-napin alta ja sieltä löytyy paljon toinen toistaan kauniimpia huiveja. Käykää kurkkimassa!

Juhannuksen jälkeinen ompelukärpäsen purema sai aikaan tarpeen neulotulle vyölle, kun kerrankin oli hameen kanssa samanväristä lankaa kaapissa. Tässä vyö kuvattuna pöydällä, kiinnitystapa selvinnee parhaiten siitä. Tätä vyötä neuloessani tuli tuo "huivi-idea" mieleen ja siihen olen luvannut ohjeenkin väsätä, kun sopiva lanka löytyy...

Tässä koko tekemäni asu lomalla kuvattuna. Hame on puolipellavaa, edessä syvä laskos ja luonnossa hame, sekä vyön lanka ovat samaa väriä. Tunikan kangas on sekoitekangasta ja kaava tunikaan on moneen kertaan itselleni sopivaksi muokattu, alkuperäinen kaava taisi olla Ottobrestä. Lomalla vahingossa huomasin tuon "peilin kautta saan mieleiseni kuvan", joka toimi siellä hyvin.


Tämä ei ole omatekemä käsityö, vaan lomalöytö:
Paikallisella kirppiksellä silmään sattui kalalangasta virkattu peitto, joka tarkemman tutkimisen jälkeen päätyi mukaan. Peitto on koottu paloista, jotka on ommeltu siististi yhteen. Lapussa luki: Uusi peitto, koko 220*240 cm. Ja koska meidän sänky on normaalia parisänkyä isompi, tuo koko riittäisi jopa meille. Kuvasin peiton tietenkin samantien siellä parvekkeella, siitä jäi tietenkin varjot kuvaan. Kotona peittoa sitten jännityksellä testasin sänkyyn ja kyllä, se oli siihen sopivan kokoinen. Ai että, olin tyytyväinen löytööni! On siinä ollut jollakin virkkaamista, lankaakin on kulunut liki kolme kiloa (piti oikein punnita peitto). Oletan jonkun saaneen peiton lahjaksi (vaikkapa anopilta) ja pistäneen samantein kirppikselle. Samalta kirppikseltä nimittäin ostin pilkkahinnalla myös käyttämättömiä pellavaisia pyyhkeitä ja liinoja alkuperäisissä paketeissaan. No, minä tein löytöjä ja joku pääsi tavaroistaan eroon, joten kaikki oli varmasti tyytyväisiä.

Kaunista keskiviikkoa!

15 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Kaunis huivi ja väri sopii mainiosti. Kävinkin heti tulostamassa ohjeen itsellenikin :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen muuten myös tuolla samalla mallilla virkannut aikoinaan sängynpeiton, kylläkin vain kapeampaan sänkyyn. Taisi mennä yli vuosi ennen kuin se valmistui.
Pirjok

Birgitta kirjoitti...

Ihana sininen huivi.

Zelda kirjoitti...

Taas niin kaunis huivi:)

Upeat ompeluksetkin olet tehnyt, sopivat sinulle niin hyvin. Peitto on kyllä sellainen löytö, ettei paremmasta väliä;)

Zzz kirjoitti...

Vironvillasta tulee nättiä ja hienot kirppislöydöt..

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi, tuolla mallilla taidan minäkin koittaa räpeltää jonkun huivintapaisen :)
Mahtava kirppislöytö, vau! Joskus aina sattuu aarteita kohdalle.

Marifetane hobi kirjoitti...

Çok güzeller ellerine sağlık..

MariL kirjoitti...

Sängynpeiton malli näyttää olevan sama, millä minä virkkasin sängynpeittoa 11-12-vuotiaana. Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjasta. Malliin kuuluu myös toinen neliö, ohjeen mukaan on tarkoitus laittaa vuorotellen ruusuneliöitä ja sitten niitä vähän yksinkertaisempia, mutta tuon sinun peittosi tekijä on näemmä halunnut kaikista palasista ruusuiset. :) Mulla kävi vain sellainen moka, että niihin yksinkertaisempiin neliöihin tuli kaikkiin joku virhe, koska siihen ei ollut mitään muuta työohjetta kuin katsoa kuvasta, joten niitä palasia ei voinut koskaan yhdistää. Kun malttaisi korjata niistä kaikista palasista sen virheen, niin lapsuudenkodissani olisi peittopalat odottamassa... ;)

Villanne kirjoitti...

Kaunis huivi!

Emma kirjoitti...

Kauniin utuinen talvihuivi :)

Lila kirjoitti...

Todella kaunis huivi! Ja tuo vyöidea on hauska:)

amuk kirjoitti...

Ihana huivi taas ja vyö . Mistä aina keksitkin noita ihanan omaperäisiä malleja. Vironvilla- langassa myös mahtavat värit.

Eija kirjoitti...

Ihana tuo jääkukka, on vielä minulla tekemättä, mutta enköhän syksyn aikana tuonkin tikuttele. Mutta vau, mitä löytöjä olet tehnyt, että joku on raaskinut viedä noin hienon peiton kirpparille? No, Sinulla oli onnea!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Peiton löytämisestä olen edelleen iloinen. Jotenkin tuntui, että peittoa oli kohdeltu kaltoin heivaamalla kirppikselle ja samoin peiton tekijää. Meillä peitto sai kodin, jossa sitä arvostetaan.

kisa kirjoitti...

Ihana sininen huivi :)