sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

HHV-29, Talvihuivi!

Hullun Huivi Vuoden tämän viikon huivi on Talvihuivi:

Vihdoin ja viimein eilen ukkos/sadekuurojen välissä, seuraavan jo uhkaavasti lähestyessä käytiin kuvaamassa hyvin lämmin (ainakin hiostavassa helteessä siltä tuntui) Talvihuivi.

Valmista mallia huiviin ei ollut, lähtökohtana oli Henkan ketjupuseron nostetuilla silmukoilla tehty mallineule. Ajattelin, että sillä mallineuleella ja huivin muodolla saisi aikaan käytännöllisen ja lämpöisen arkihuivin talveksi. Suunnitelmasta muodostui sitten tämä huivi.

Lankoina käytin tämän kesän kasvivärjättyjä lankoja. Sinipuulla lilaa, punapuulla punertavaa ja tuo kuvissa beigeltä näyttävä lanka on myös punertavassa värikylvyssä käynyt. Tämä on sitä 3-säikeistä villaa, jota kesän alussa hamstrasin Susun puodista. Lankaa kului 300 grammaa ja 4 mm puikoilla tein. Sukkapuikoilla neuloin vielä i-cordit päihin, joilla huivin saa solmittua kiinni. Reunuksiin virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita ja kerroksen "rapuja".

Tällä tavalla solmittuna huivi lämmittää olkapäitä ja yläselkää. Tässä huivi myös pysyy hyvin paikoillaan, eikä mistään kohdin ole tiellä.

Huivin voi sitoa myös edestä ristiin menemään ja solmimisnauhat solmitaan taakse.

Silloin huivi näyttää tältä.

Tietenkin huivia voi käyttää perinteisillä tavoilla, tai vaikkapa takin päälle solmia.
Olen tyytyväinen huiviin ja varmasti talvella vielä tyytyväisempi!

Lähikuva mallineuleesta:

Ukkosten johdosta netin käyttö täällä on ollut vähäistä ja blogeissa olen vain vähän ehtinyt piipahtaa. Eilen jo luulin, että meillä ei enää netti toimi ollenkaan ja yllätys toimivasta netistä oli suuri. Täällä nimittäin iski salama kahteen kertaan sisälle,puhelinlinjan sisääntulokohdasta, niin että tulta leiskui. Onneksi kaikki johdot oli irti, eikä laitteisiin asti päässyt. Kissojen reaktiot ukkoseen on yllättäneet meidät. Soodi, joka oli arka kissa aikoinaan, viettää nyt tyynen rauhallisesti päiväuniaan pöydällä laatikossa, vaikka ukkonen iskee. Sonffi säikähti vähän sitä toista sisään tullutta salamaa. Onneksi salamat ei aiheuttaneet vahinkoa.

Palataan huivien, värjäyksien ja muun neule-elämän myötä, kun säät salliivat.
Kaunista heinäkuun viimeistä viikkoa!

15 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Kivat värit ja koko näyttää tosiaan monikäyttöiseltä.

Inkeri kirjoitti...

Vau, hieno idea ja toteutus

Maikki kirjoitti...

No mutta onpas hieno, ja ennen kaikkea käytännöllisen oloinen huivi!

Auli kirjoitti...

Hieno huivi ja vielä käyttöohjeet päälle!

Ingi kirjoitti...

Oikein kiva kuvio ja kauniinvärinen!

Birgitta kirjoitti...

Hieno huivi. Meillä ukkonen rikkoi jalkalampun lukuvalolampun. Oli jäänyt tepseli seinään ja kuului vain pirtkaus kun se hajosi.Se on jostain sieltä sisältä rikki, koska lampun vaihto ei auttanut. Samalla kertaa salama oli tappanut naapurin hevosen joka oli laitumella.

Hannaliini kirjoitti...

Hieno idea ja ihana huivi!

TeSa kirjoitti...

Näyttää kauniilta.

Marjut kirjoitti...

Kiva huivi ja todella monikäyttöinen.

Zelda kirjoitti...

Huivi on todella kaunis:) Hui sentään noin hurjia ukkosia!

enkulin käsityöt kirjoitti...

IHANA huivi

Susu kirjoitti...

Kiva ja monikäyttöinen huivi. Tuli ihan nostalginen olo tuosta mallineuleesta - samantapainen oli omatekoisessa ylioppilaspuvun jakussa vuonna 85. Mohairia ja nauhalankaa oli siinä.

Meilläkin ukkosti lauantaina komeesti. Kivaa olis ollu luonnon metakkaa seurata ellei mökin katon läpi olis tullu vettä että tip tip. Onneks Karvisella alkoi loma ja hällä on aikaa sitä paikkailla.

Minä keksin viime viikolla vahingossa uuden käyttökohteen etikalle - saunan pesu! Vähän se kirvelsi silmiä mutta hyvin toimi.

Tassulta terveiset teidän Rohkelikoille. Se pelkää ukkosta talon alla lautakasan päällä...

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis ja tosiaan lämpöisen näköinen =D Varmasti myös sitä onkin =))

Leena kirjoitti...

Onpas taas hieno huivi.

Mammutti kirjoitti...

Kaunis kiitos kommenteistanne!
Huivilla varmaankin riittää käyttöä ilmojen viilennyttyä. Nyt ei huivia oikein osaa arvostaa, kun ilma on helteinen, mutta syksyhän se tulee...