maanantai 26. maaliskuuta 2012

Miralda-kolmiohuivi!

Ensimmäinen huivi saamastani Pitsihuivit neuloen-kirjasta valmistui viikonloppuna:

Miralda-kolmiohuivi neulottu ohuesta Pirkka-langasta 4 mm puikoilla, langanmenekki nafti 200g. Huivista tuli "reippaan" kokoinen: Kaksi metriä leveyttä ja metri korkeuttakin.
Yläkuva otettu huivin pingoitusvaiheessa ja siinä väri (punaruskea) ja kuvio taitaakin parhaiten tulla esiin. Alakuvat otin eilen ulkona, mutta ilma oli yllättävän kylmä ja kuvaushetki jäi lyhyeksi lähinnä sormien palelemisen takia. Ja kuvausasetteluksi jäi huivin laitto (vino keskiosa ja hangella jotain tummaa pitsin alla, eikä näitä tietenkään kuvatessa huomannut, höh) hiekkalaatikon päälle, suht koht tasainen lumikohta siinä oli, ei tehdä vielä hiekkakakkuja.

Huivi poikkeaa edukseen " vakio pitsihuiveista", tyylikäs, juhlallinen tai arvokas on mielestäni huivia kuvaavia sanoja. Oli neulomistapakin erilainen, huivihan lähtee alapitsistä ja aloitus tehdään kaksinkertaisella langalla. Tuo tapa vaikuttaa hyvin sopivalta pitsin reunaan ja reuna pingoittuikin helposti. Myös mallineuleet oli erilaisia ja mielenkiintoisia, vaikka tuo ruutukuvio, nyppyineen oli hidasta tehdä, niin huivi valmistui nopeasti ja viimeinen mallineule koukutti neulomaan nopeasti valmiiksi, siinähän ei enää ollut paljoa silmukoita kerroksella ja nopeaan tahtiin nekin hupeni. Kaikenkaikkiaan olen hyvin, hyvin tyytyväinen huiviin. Tykkään!

Ja myös kirjasta tykkään todella paljon, kiitokset vielä tätäkin kautta siitä!
Huivien lisäksi kirjan lopussa on monenlaisia pitsimalleja. Ja sanomattakkin lie selvää, että huivi kerrallaan sieltä päässee puikoille...

Vielä "siipikuva" huvista:

Hyvää viikon alkua!

18 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Ihana, tuossa kirjassa on paljion kauniita huivimalleja.

Hannaliini kirjoitti...

Valtavan kaunis huivi!

Marjut kirjoitti...

Vau, upea!

Matleena kirjoitti...

Tosi upea huivi! Minulla on tuo kirja englanniksi. Kielen takia on jäänyt katselukirjaksi, en siis ole yhtään huivia siitä tehnyt, en edes yritänyt. Mutta tämä sinun upea huivi panee harkitsemaan.

Neulisti kirjoitti...

Upea huivi! Onnistunut värivalinta myöskin.

intsu kirjoitti...

Voi kuinka ihastuttavan kaunis huivi! Onko sulla taas huivivuosi menossa. Täällä valmistuu niin nopeassa tahdissa koko ajan kaikkee ihanaa.

knea kirjoitti...

Ihana huivi! Tuossa kirjassa on todellakin upeita huivimalleja - yhden olen itse vasta siitä toteuttanut.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis huivi=D Minullakin on tuo kirja ja siinä tosiaan on kauniitahuiveja toisensa perään. olen ainoastaan tehnyt siitä sen rahahuivin. Useasti katselen kuvia ja mietin minkä tekisin, mutta aloittanut en vielä ole muita huiveja..

MariL kirjoitti...

Kaunis huivi!

Kardemumma kirjoitti...

Tämä kirja on täynnä ihania huiveja. Kauniin yksilön olet tehnyt.

Kristiina kirjoitti...

Vautsi kun upea huivi!

Susu kirjoitti...

Mielettömän ihana malli!

TeSa kirjoitti...

Upea. Aivan ihastuttava huivi.

satu kirjoitti...

Kaunis! Ja todella houkutteleva kirja, aloin heti tutkia mistä sitä saisi! Vakaa aikomukseni on vielä jonain kauniina päivänä neuloa tuollainen kolmiopitsihuivi, yhden jouduin purkamaan virheen takia enkä ole uudestaan aloittanut.

Neule-Kirppu kirjoitti...

Valtavan upea huivi!!! Minulla on myös tuo kirja, mutten ole vielä neulonut mitään. Upeita huivimalleja kirja täynnä.

amuk kirjoitti...

Kaunis. Upea suorastaan :)

Unknown kirjoitti...

Valtavan ihastuttava huivi! Myös minä olen tuota kirjaa kuolannut, mutten ole vielä saanut hankituksi. Taas sain yhden syyn yrittää toteuttaa aikeeni. ;)

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kauniista kommenteistanne!
Tuo kirja on täynnä ihania ohjeita ja niitä tullee neulottua...