sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Virkattu jakku!

Boleroputken katkaisi virkattu jakku:

Uudessa Modassa (taisi ilmestyä kesäkuun alkupuolella) oli houkuttelevan näköinen virkattu bolero valkoisesta langasta. No, mallineule houkutti kokeilemaan, mut eipä ollut valkoista lankaa, mutta mustaa puuvillaa löytyi ohuempana. Mustaa boleroa ei ollut tän kesän boleroputkeen enää tarvetta, niinpä kokeilin lähteä virkkaamaan jakkua tai ainakin kokeilemaan, ihan vähän vaan... Mutta virkkuu vei mukanaan, ei voinut mitään...

Aloitin jakun toisesta etukappaleesta, jonka virkkasin olkasaumaan asti, sitten toinen etukappale, niskassa yhdistäminen ja sieltä alaspäin helmaan asti. Tässä vaiheessa jo alkoi pelottaa langan riittävyys, lankaa oli kaikkiaan 600 grammaa. Sitten hihat ja saumojen yhdistäminen ja loppulangasta virkkasin helmaan "hörhelöä". Lanka meni kaikki ja koukku oli 2,5 mm. Edessä ylhäällä on yksi iso nappi kiinnikkeenä.

Mallikuvio oli se johon ihastuin ja mukava oli virkatakkin sitä. Joskus toistekkin voisi käyttää mallikuviota... Jakustakin tykkään tosi paljon, päälläkin tuntuu mukavalta! Mutta sitten se huono puoli: Musta puuvilla kissaperheessä ei ole mikään paras mahdollinen yhdistelmä. Siitäkin huolimatta meinaan käyttää jakkua, vaikka siihen tarttuu karvoja ja toisaalta, virkkasin langan mukana aika kasan karvoja ja sen kyllä huomaa! Ja se muuten näkyy selvästi, jos suurentaa tuon lähikuvan.

Lähikuva mallivirkkauksesta:

Juhannus meni nopeaan ja melkein huomaamatta ohitse. Perjantai-iltana Jälkeläisen perheen lähdettyä otettiin rennosti vaan, eli minä pihalla viimeistelin tuota mustaa jakkua auringon lämmittäessä pitkästä aikaa. Tytär oli Tiikerin kanssa täällä, joten kissoillakin oli Juhannusvieras. Lauantaiaamuna oli sää muuttunut täysin ja oli selvää, ettei ulkoneulontaan/virkkaukseen ole menemistä, joten jatkoin juhlamekko-ompeluja. Sonffin mielestä kankaan ja kaavojen asettelu on mahdottoman mukavaa:

Juhannus on takanapäin ja tuo kuvan  mekkokin valmiina. 
Seuraavaksi palataan taas tuttuun boleroneulontaan...

Hyvää kesäkuun viimeistä viikkoa!

8 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kaunis jakku, vaikka onkin musta. ;) Malli on ihana!

Auli kirjoitti...

Kaunis jakku, suorastaan vähän rock, minuun mielestäni. Tyypillistä kissan touhua tuollainen :)

Saila kirjoitti...

Kaunis jakku! :)

Omppumato kirjoitti...

Kaunis ja tyylikäs jakku.
Mustana tosi tyylikäs.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis jakku!

Pirena kirjoitti...

Jännän näköistä virkkausta. Mikä siinä onkin kun kaivaa kaavat ja kankaat esille, kissa on takuuvarmasti ensimmäisenä siinä kankaan päällä. Ihana kisu.

Kisa kirjoitti...

Kaunis jakku!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!