lauantai 27. huhtikuuta 2013

Huivituksia!

 Muutama huivitus tuli tehtyä:


Tämä oli ohjeessa (vanha Moda) tehty boleron tyyliseksi ompelemalla pienet saumat kainaloihin, ne jätin tästä pois ja tuli "tavallinen" hartianlämmitin. Ohjeen kokoon m/l tein ja vähän leveä mallin kapeille harteille, eikä langan värikään toistu oikein... Lankana on Susun puodista Anisia, mohairista keveyttä ja karvaa, puikot 3,5 mm. Taas muistaa vähän aikaa kiertää ohuenohuet mohairit kaukaa, niin, niin inhottavaa neuloa, mun mielestä. Ohjeessakin taisi olla virheitä tai sitten luin mallikaaviota väärin. Jokatapauksessa virheitä vilisee työssä, eivät ainakaan omiin silmiin onneksi hypi. Vaikeuksista huolimatta valmis työ on mielestäni ihan ok.

Ihanan kevyt, kuin höyhen tämä on ja jopa lämmittääkin harteita. Sopisi hyvin keväisiin juhliin olkaimettoman juhlamekon kaveriksi... Meillä ei taida olla kuitenkaan tarvetta, joten pakataan lahjalaatikkoon odottamaan kohtaloaan...


 Toinen huivitus on ihan perinteinen kolmiohuivi, tosin virkkaamalla tehty.
 Kaulallekkin voi huivin kietaista, näköjään:


Keväällä virkkaus koukuttaa helposti ja niin pääsi käymään tänäkin vuonna. Syksyllä ostin "sukkalankaa", jonka sitten totesin täysin kelpaamattomaksi sukkien neulontaan. Kylläjän siitä sukat neuloutui, mutta käytössä sukista tuli nukkakasoja muutamalla käyttökerralla, eli siihen loppui tämän tarina sukkalankana. Kaapissa oli kaksi täyttä kerää lilaan vivahtavaa marjapuuronpunaista lankaa, jotka  virkkasin tähän huiviin. Kamera tahtoi tallentaa värin liian lilana. Leveyttä huivilla on n. 180 cm.


Ohje on täältä Tesalta napattu. Ja olikin kiva malli virkata, mallikerran opin nopeasti ja sitten vaan jatkoin kunnes molemmat kerät oli loppu. Ihan kelvollinen ja kiva huivi tuli! Toistaiseksi  päätyi sinne lahjalaatikkoon odottamaan...


Sain upean ruusukimpun viime viikonloppuna ja innostuin päivittäin kuvaamaan ruusun kukkia:


Hyvää viikonloppua!

10 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kauniita huiveja! Erityisen mukavan mallinen tuo ensimmäinen, kun lepää harteilla hyvin.
Tuli mieleeni se HHV, olikos se v.2011! ;)

Virpi kirjoitti...

Ihania huiveja, kummankin värit oikein kivoja :)

MariL kirjoitti...

Nättejä huiveja, ihanat värit! :)

Minäkään en ole mohairin ystävä, tein nyt ikiaikaisen päätöksen olla ostamatta enää koskaan tähän taloon mitään mohairia muistuttavaakaan. Sen päätöksen tein kyllä jo aiemminkin, mutta sitten taas joku vinksahti päässä. Ei opi kerralla, ei. ;)

Ingi kirjoitti...

Oikein kauniita molemmat! Mielenkiintoinen kuvio tuossa hartialämmittimessä.

Omppumato kirjoitti...

Todella kauniita huiveja aivan ihanissa väreissä. Vaaleanpunainen varsinkin on aivan upea (sekä huivi että väri).

KristiinaS kirjoitti...

Unelman kevyt hartsika ja kuvio on kaunis.

Rasa kirjoitti...

Mää tykkään tuosta virkatusta!

Susu kirjoitti...

Hartiajuttu on nätti. Mohaireissakin on eroja...tuohan löytyi alelaarista ja siihen oli syy;-) Virkattu huivi on kans nätti. Osaisinkohan? Kohta kuu vaihtuu ja mun on taas pakotettava itseni virkkaamaan.
Terveiet saaresta. Tärkeimmät pakkasin autoon jo perjantai-iltana eli farkkusäkillisen kasvivärjättyjä ja siihen säkin taskuun saippuakuplat!

Marjut kirjoitti...

Kauniita hartianlämmittimiä, molemmat:)

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!