sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Virkkausta ja ompelua yhdistettynä!


Tein nuorimmalle viimelauantain juhliimme kangasmekon virkatulla kaarrokkeella ja jäin (tietenkin) koukkuun virkattuihin kaarrokkeisiin. Sen tyttären juhlamekon yritän muistaa kuvata seuraavissa juhlissa... Noissa juhlissa mekkoja piti kuvailla, vaan unohtui siinä tohinassa ja ainoa tarkoituksella kvuattu mekko on tuo Hellun ed. postauksen mekko. 

Tämämn mekon kangas on vuosia odottanut pääsyään mekoksi samasta kankaasta toisessa värissä tein puolihameen silloin aikoinaan ja sitä olen kesäisin pitänyt paljon. Kangas on ohutta, vilpoisaa ja valmiiksi rypistettyä,  huoleton materiaali vaikka kesäreissuille. Kangasosien kaava on muokkaus jostain vanhasta Modan kaavasta. Tämän mekon kaarrokkeen virkkasin viimekesäisen boleron loppulangoista, voi sitten heittää boleron harteille sään niin vaatiessa... Kuvissa oleva vyö ei kuulu kumpaakaan, vaan lainasin sen tyttäreltä. Tuohon mekkooni haluaisin ohuen harmaan vyön, jollei kaupasta löydy, niin tehtävä...


Lähikuva kaarrokkeen virkkauksessa. Mallin kehittelin aloittaessa "kaarrokeputken". 


Tyttärelle tein tunikamittaisena saman mallin. Kaarrokkeen virkkasin Tenneseestä, kangasta oli reilu pala, joten leikkasin sen täysvinoon. Tykkään tästä itsekkin.


Näin upean amppelin sain viimelauantaina:


Aurinkoisia päiviä!

14 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Kaarroke todella toimii, pitäisi kokeilla joskus! Kanis amppeli, minulla samnalinen mutta punainen, siis kirkas punainen.

Sini Helmi kirjoitti...

Todella kivat mekko ja tunika, hieno idea!

Tuolla alempana oli myös aivan ihana virkattu turkoosi takki, ja kauniita olivat muutkin käsityösi!

Virpi kirjoitti...

Kivasti piristää tuo kaarroke noita vaatteita :)

amuk kirjoitti...

Ihanat kaarrokemekko sekä -tunika ! Tosi kivan näköiset. Ihanat varmasti pitää yllä ja huolettomatkin koska kangasvalintasi on niin huolella valittu. Tosi kiva idea.

KristiinaS kirjoitti...

Ootpas ommelut paljon kaunista.
Pullopussi on nyt ollut tositoimissaan saaressa ja hyvin toimii, kiitos vielä. Ja on sitä jo ehditty kadehtiakin;)

Neulisti kirjoitti...

Tosi kaunis idea. Täytyy alkaa selailla vaatekaappia sillä silmällä, olisiko siellä virkatulla pitsillä tuunattavia vaatteita.. :)

Omppumato kirjoitti...

Todella kauniisti sopii virkkaus noihin kaarrokkeisiin. Kauniita ompeluita ja varmasti käytännöllisiä.

Marjut kirjoitti...

Kauniit kaarrokkeet:)

Leila kirjoitti...

Kauniita ompeluita olet tehnyt!

Kirsi kirjoitti...

Onpa kiva idea! Täytyy joskus itsekin kokeilla :)

Susu kirjoitti...

Kiva idea yhdistää virkattua ommeltuun. Nättejä ovat ja naurattaa kun sulla on aina joku putki päällä. Me ollaan ny tääl saares ja Tassu nojaa läppärinkanteen. On ihan poikki kaikesta metsästyksestä sun muusta. Minä en ottanu mukaan lomalankaa kun täällä oli Mammuttifarkkusäkillinen kasvivärjättyjä... Ja samasta säkistä löytyi myös saippuakulpat!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kivoista kommenteistanne!

Seijasisko kirjoitti...

Ihania.<3

Hepsi kirjoitti...

Kiva mekko ja tunika! Hyvä idea tuo virkkaamisen ja ompelun yhdistäminen.