keskiviikko 7. elokuuta 2013

Virkattu pusero!

Kiitokset toiseksi vanhimmalle tyttärelle, sekä näiden puserokuvien ottamisesta, että yläpalkin ja kuvan tekemisestä! Tykkään niistä kovin paljon ja jos joku ei tunnista, niin kuvassa on Soodi-kissa kera lempihiirensä ja ne lankavyyhdit on toissakesäisistä kasvivärjäyksistäni. Yritin jo vaihtaa blogin pohjaväriä sopivammaksi, mutta jostain syystä en siinä onnistunut, yritys vaihtaa jatkuu, kunhan saan neuvoja (olen aiemmin onnistunut vaihtamaan helposti).

Heinäkuun helteiden ja viileämpienkin pävien aikana virkatun puseron kaulusta asettelen kuvauskuntoon:


Taisi siinä melkein se heinäkuu vierähtää tätä virkatessa, tosin välissä virkkasin boleron ja aika monenlaista pikkutyötä. Isompaa melkein valmista virkkuuta kun ei lomareissuille viitsinyt mukaan ottaa ja välillä virkkuu oli monia päiviä koskematta. Lopulta sitten heinäkuun viimeisenä päivänä päättelin lopulta viimeisetkin langanpäät ja pusero valmsitui.


Joululahjaksi sain tyttäriltäni lahjakortin Susun puotiin ja siellä oli ihanan väristä bambu-puuvillalankaa, jota puoli kiloa lähti mukaan muiden lankojen kanssa.. Eli talvesta lähtien lanka odotteli sopivaa ohjetta, jota ei sitten koskaan löytynyt. Mielessä oli alusta asti pitkähihainen, virkattu "kevytpusero" viileämpien kesäpäivien varalle. Loppujen lopuksi sitten valmiin ohjeen puuttuessa virkkasin puseron ilman ohjetta ja ihan mielikuvaa vastaavahan tästä tuli.


Mallikuvion otin netistä, vähän sitä muokkaamaankin jouduin ja rehellisyyden nimissä tunnustan, että lopussa oli aika tylsää virkata samaa kuviota. Lanka oli turhan löyhäkierteistä, mutta muuten mukavan tuntuista, TeeTee Bamboo (42% puuvilla 58 bambuviskoosi), koko puolenkilon paketti puseroon meni, koukun koko oli 3 mm.

Yleensä teen itselleni neuleisiin liian pitkät hihat (olen perheen ainoa lyhtykätinen) ja tätä tehdessä päätin olla ovela ja virkattuani ensimmäisen hihan, kostutin ja pingoitin sen  siinä vaiheessa, kun kuvitteln hihan olevan liian lyhyt vielä. Ja kyllä kannatti näin tehdä, sillä kostutus ja pingoitus venytti hihaa sopivan pituiseksi, ellei jopa aavistuksen liiankin pitkäksi. Aloittaessa kuvittelin vielä jonkinlaiset reunavirkkaukset tekeväni, helmaan, hihansuihin ja pääntielle, vaan lanka ei siihen riittänyt ja toisaalta, en niitä enää noihin kaipaakkaan. Tykkään tästä juuri tällaisena!


Aurinkoisia loppukesän päiviä!

21 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kaunis pusero :)

paivis kirjoitti...

Kaunis ja niin kesän värinen.

Zelda kirjoitti...

Miten herkullisen värinen ja kaunis:)

Raitalammas kirjoitti...

Kaunis pusero! Tykkään kovasti myös väristä.

Marjut kirjoitti...

Nätti pusero ja mikä väri!

kosotäti kirjoitti...

Todella kaunis pusero, varmasti mukava pitää.

Kankuritar kirjoitti...

Kaunis, kaunis pusero ja mikä ihana kuvio ja väri. Taitavasti tehty. Ja kissakin on komean näköinen.

intsu kirjoitti...

Voi Mammutti mikä ihanuus sinun käsistäsi on jälleen syntynyt! Niin,niin viehättävä,kaunis malli ja ihanan värinen.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kaunis kaunis. Erityisesti pidän väristä. Ihanaa päivää sinulle.

Sude kirjoitti...

Kaunis on pusero ja sopii sinulle täydellisesti ♥

MariL kirjoitti...

Ihana pusero! :)

Anna Luomajärvi kirjoitti...

Onpa tosi hieno pusero! :)

Virpi kirjoitti...

Aivan ihana kesäpusero :)

Susu kirjoitti...

Kiva nähdä lanka "jalostuneena" noin kauniiksi nutuksi. Yritin tutkailla miten olet tuon hihan kiinnittänyt kun multa jää virkatut vaatteet tekemättä siksikin kun en osaa kappaleita kauniisti yhdistää. (enkä vieläkään tykkää virkkaamisesta).
Yläpalkin kuvat on NIIN sua! Terveiset Soodille ja Sonffille Tassulta, joka ei vielä tiedä et sen kahden kuukauden saarielämä loppuu parin päivän päästä...

Pirena kirjoitti...

Kaunista montaa laatua näin selaillessani tuonne alaspäin.

Pilvikirsikka kirjoitti...

Niin kaunis!

Rantapuikko kirjoitti...

Kaunis pusero , ihana väri =))

Hepsi kirjoitti...

Onpa kaunis pusero!

Sartsa kirjoitti...

Paita on kaunis. Yläpalkin kuva on onnistunut hyvin.

Zzz kirjoitti...

Tyylikäs ja hieno väri ♥.

Mammutti kirjoitti...

Kaunis kiitos kommenteistanne!