sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Hellun virkattu mekko!


Viimeviikonloppuna Hellu ja Henkka oli mammuttilassa, eli nauttivat mummilaviikonlopusta.
Viikolla aloin virkata Hellulle mekkoa, yleensä kevättalvisin olen neulonut puuvillaisen mekon, viimeisimmät täällä ja täällä


Edelleenkin löytyi Tenneseen jämiä pussukallinen ja halkeilevuutensa takia en Tenneseetä oikein tykkää neuloa, joten päädyin virkkaamaan. Yläosan etu- ja takakappaleet virkkasin kiinteillä silmukoilla alhaalta ylöspäin ja yhdistin osat. Sitten lähdin virkkaamaan kappaleiden alareunoista alaspäin satunnaisilla väreillä ja kuvioilla, kokoajan pikkuisen leventäen helmaa. Viikonlopun aikana sain viimeiset kerrokset helmaan tehtyä sovitettua pituutta sopivaksi ja viimeisteltyä. Ehdittiin kuvata mekko (vai liivihamekko on?) ja Hellu sai mekon mukaansa.

Alakuvassa Hellu ihailee kummitädiltään saamansa kaulakorua. Hellu täytti jo 6 vuotta ja osaa jo lukea sujuvasti. Tuli hauskoja hetkiä, kun ei viellä olla totuttu lukeviin lapsenlapsiin...


Painava mekosta tuli, vaikka reikäinen onkin. Painoksi punnittiin n. 450 grammaa ja 3,25 koukulla virkkasin. Hellu taisi tykätä mekosta ja toivotaan, että käyttää mekkoa.

Oikeiden neulekuvien lailla Hellukin otatti "mekko takaa" kuvan:


Seuraavaksi taitaa tulla bloggaus (taas) leikkijutuista.
Hyvää talvista viikonalkua!

12 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihana mekko! :)

kosotäti kirjoitti...

Todella kaunis mekko, selvästi näkee että on Hellulle mieleinen.

Rantapuikko kirjoitti...

Ihana mekko =))

Ingi kirjoitti...

Tyylikäs neiti!

Marjut kirjoitti...

Nätti mekko; ei ihme, että Hellu tykkää.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana mekko ihanalla prinsessalla.

Kankuritar kirjoitti...

Niin ihana mekko neitokaisen yllä.

Virpi kirjoitti...

Nätti mekko :)

intsu kirjoitti...

Sulla valmistuu vauhdilla toinen tpistaan komeampia töitä. Täämekkokin on minun mielestä niin hieno,niin kaunis ,söpöllä pikkulikalla.

Matleena kirjoitti...

Kaunis kolttu olkoon sitten mekko tai liivihame! Mutta nätti on Hellukin! <3 Voi miten nopeasti aika kuluu, lasten kasvua seuratessa sen oikein huomaa. Minä muistan oikein hyvin, kun Hellu oli pieni ja Jälkeläinen oli vauvalomalla.

Sartsa kirjoitti...

Tosi tyttömäiset kuviot, kukat, värit. Puuvillasta tulee yllättävän painavaa. Tein kerran yhen mekon ja suorastaan järkytyin, miten paljo se paino valmiina. Siinä ei olu ees reikiä.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia ihanista kommenteistanne!
Uskomattoman nopeasti aika on tosiaan kulunut, hetki sitten Hellu oli vielä pieni ja nyt iso tyttö, joka lukee mummille iltasadun!